Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Tűz volt Csömörön

2014 május 15. –
Önkormányzati, települési hírek

Május 14-én, szerdán késő délután a Széchenyi utcában elektromos tűz miatt kigyulladt egy szabályosan és engedéllyel működő karosszérialakatos és fényező műhely. A tűzesetet Berencsi László mezőőr jelentette be a 105-ös tűzoltósági segélykérő számra.

Sok helyi lakos között három csömöri önkéntes tűzoltó is a helyszínen dolgozott, akik a felderítés után informálták a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveleti Irányítását arról, hogy veszélyes anyagok és autók is vannak a területen, illetve az 1-es fokozatról 2-es, kiemelt fokozatra minősíttették a tűzeset  veszélyességét. Ennek köszönhetően további tűzoltókat és oltóautókat irányítottak a helyszínre.

Mivel a csömöri önkéntes tűzoltóállomás vonulási engedélyének kiadása jelenleg folyamatban van, így sajnos az egyesület a tűzoltóautóval nem mehetett a helyszínre.

A XVII. kerületi tűzoltóság a kiérkezésük után hosszú ideig oltotta a tüzet, még az esti órákban is zajlott a mentés. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

 
A leégett műhely tulajdonosa, Perlaki Attila ez úton is köszöni a csömöri lakosoknak és a helyi vállalkozóknak azt a rengeteg segítséget, amit a tűzoltás során és az azt követő napokban nyújtottak a család számára.

Utcai szóbeszéd, hogy a tűz előtti időszakban, használat közben több környékbeli háztartási gép is tönkrement. Mivel elektromos tűzről van szó, ez az információ jelentősen befolyásolhatja a baleset okainak felderítését, ezért kérik, hogy akinek a háztartási gépe tönkrement, jelentkezzen Perlaki Attilánál a  20/330-2446-os telefonszámon! Mindezek mellett várják azok jelentkezését is, akik a tűz körülményeiről esetleg felvételeket készítettek.

Megszakítás