Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Újabb bölcsődei férőhelyekről született döntés

2017 december 18. –
Önkormányzati, települési hírek

A december 14-i képviselő-testületi ülésen újabb bölcsődei férőhelyek biztosításáról született megállapodás. Mint ismeretes, az önkormányzat magán intézményekkel kötött ellátási szerződések keretében nyújt támogatást a bölcsődés korúak napközbeni ellátásának biztosítására.

Eddig három (két csömöri és egy XVI. kerületi) magán bölcsődével és családi napközivel kötöttek támogatási szerződést, de folyamatosan érkeznek további igények a szülők részéről. Új férőhelyek biztosítását teszi lehetővé az, hogy nemrégiben a Panoráma úton korábban családi napköziként, illetve óvodaként működő épületben kapott működési engedélyt a Mesevár Bölcsőde, ahol további 18 csömöri kisgyermek veheti igénybe a szolgáltatást. Ezzel 52-re bővült az ellátási szerződéssel támogatott férőhelyek száma, amelynek keretében  havi 50 ezer Ft összegű támogatást nyújt az önkormányzat a térítési díjból a csömöri kisgyerekes családok számára. Ezen felül mindazok, akik nem az ellátási szerződés keretében vesznek igénybe bölcsődei ellátást, továbbra is jogosultak az alanyi jogon járó havi 15 ezer forintos támogatásra. Így összesen körülbelül 70 kisgyermekes család részesül támogatásban.

Megvitatta a képviselő-testület az éjszakai buszközlekedés eddigi tapasztalatait. Az október óta kísérleti jelleggel elindított hétvégi éjszakai járatokat a vártnál kevesebben vették igénybe, jellemzően átlagosan 10-20 fő utazott egy-egy éjszaka során összesen a négy járaton. A két hónap tapasztalata, bár jelzésértékű, ugyanakkor hosszú távú döntés megalapozásához nem elegendő. A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy további két hónapra meghosszabbítja az éjszakai buszközlekedésre vonatkozó szerződést és további felméréseket végez az utazóközönség összetételére, utazási motivációra, igényeire vonatkozóan.

Lezajlott a Laky utca felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás. A legkedvezőbb ajánlatot mind az ár, mind a jótállás időtartam tekintetében A Relid Bau Közműépítő Kft., valamint a ROK-LA Építőipari Kft. adta közös ajánlattevőként.

Döntés született a Móricz Zsigmond utca forgalmi rendjének módosításáról. Az Arany János utca és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében megszűnik az eddigi elsőbbségadási kötelezettség, az utcák egyenrangúvá válnak, amitől a sebesség csökkenését remélik a döntéshozók. Emellett további sebességkorlátozási intézkedéseket bevezetésének a lehetőségét is megvizsgálják. A Csömöri út és az Árpádföldi utca kereszteződésében a nehezen belátható útkanyarulatban az út menti parkolás okoz balesetveszélyes helyzeteket, ennek orvoslására megállni tilos táblákat helyeznek ki.

Megszakítás