Üdvözöljük!

Újabb ellenőrzéseket tartottak a közterületeken

2024 január 16. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat a közterület-felügyelők bevonásával teljeskörű ellenőrzést végzett az elmúlt időszakban a falukép megőrzésének érdekében, miután több tucat ingatlan előtt áldatlan állapotok alakultak ki. Volt, ahol az építő  mobilvécét telepített a járdára,  és olyan is akadt, ahol földkupacok, raklapnyi viacolor burkolatok állták útját az arra közlekedőknek.

Az önkormányzat természetesen mindenki számára lehetővé teszi az építkezések, felújítások alkalmával a közterület-használatot, melyet a https://csomor.hu/wp-content/uploads/2023/11/102013.II_.27.-A-kozossegi-egyutteles-alapveto-szabalyairol-es-ezek-elmulasztasanak-jogkovetkezmenyeirol.pdf  rendelet szabályoz. Ennek alpján díjmentesen 72 óráig tárolhatunk az ingatlanunk előtt konténert, de ezt is be kell előtte jelentenünk az önkormányzatnál, a földre helyezett építési és egyéb anyagot pedig csupán az önkormányzat által meghatározott díj ellenében, és csak megadott ideig tárolhatunk.

A mostani ellenőrzés eredményeként közterület-felügyelőink azt érintett tulajdonosokat már kiértesítették, jövő héttől pedig a büntetéseket fogják kiküldeni oda, ahol a tulajdonos nem tette rendbe a közterületet.

Kérünk mindenkit, mielőtt építkezésbe, felújításba kezd, tájékozódjon az önkormányzat műszaki osztályán a lehetőségekről, hogy megőrizhessünk falunk szépségét, kulturált utcaképünket.

Megszakítás