Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Újabb épületenergetikai beruházások készültek el

2023 augusztus 21. –
Önkormányzati, települési hírek

Napelemeket telepített az önkormányzat saját költségvetéséből a  Csömöri Egészségházra, így a meglévő hőszivattyú és napkollektorok mellett még hatékonyabb lesz az intézmény üzemeltetése. A napelemek felszerelelését a Napvelem Hungary Bt. díjmentesen biztosította.A sportcsarnok energiafelhasználását is tovább optimalizálták, a meglévő napelemek mellett mára a melegvíz előállítása is megújuló energiával történik, valamint radiátorcserékkel a   művelődési ház további fűtéskorszerűsítése is megvalósult ezen a nyáron. Mindezek mellett tavasszal a vendégházat is korszerűsítették, melynek épületében a régi, rosszul szigetelő ablakokat újra cserélték.

Mint arról már többször is írtunk, az önkormányzat a fenntarthatóság, a környezettudatosság jegyében az elmúlt időszakban több energetikai beruházást is végrehajtott, melyek  részben önkormányzati önerőből, részben pedig  európai uniós forrásból valósultak meg.

Korábban megvalósult energetikai beruházások az önkormányzati intézményeknél:

Szociális Alapszolgáltatási Központ: épületszigetelés, nyílászáró csere

Mátyás Király Általános Iskola: épületszigetelés, nyílászáró csere, árnyékolás, napelem rendszer telepítése (az iskola villamosenergia igényét is a sportcsarnoknál működő napaelemrendszer látja el).

Krammer Teréz Zeneiskola: épületszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés

Rózsakert Evangélikus Óvoda: épületszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés

Sportcsarnok: épületszigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés, napelem rendszer telepítése

Petőfi Sándor Művelődési Ház: nyílászáró csere, villamoshálózat és fűtés korszerűsítése

Egészségház megépítése – hőszivattyús rendszer és napkollektorok telepítése

A tervek szerint a Nefelejcs Művészeti Óvoda (Laky u.) és tűzoltószertár épületén is szeretne az önkormányzat épületenergetikai fejlesztéseket, azonban a kivitelezés nagyságrendje miatt ezeket  pályázati források bevonásával tudják majd csak megvalósítani.

Megszakítás