Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Újabb többezres védőeszköz szállítmány érkezett önkormányzati megrendelésre

2020 április 07. –
Önkormányzati, települési hírek

Hétfőtől folyamatosan érkeznek az önkormányzat által megrendelt védőeszközök, főként szájmaszkok, kézfertőtlenítők és védőkesztyűk. A koronavírus járvány megjelenése óta Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester és Eigler Tamás pénzügyi bizottsági elnök, illetve az önkormányzat munkatársai számos csatornán keresztül intézik a megrendeléseket.

Elsősorban a helyi egészségügyi dolgozókat és a szociális házi ellátást végző munkatársakat látják el ezekkel az eszközökkel, második ütemben azonban már minden közintézményhez (iskolák, óvodák, bölcsődék, sportcsarnok, művelődési ház, polgármesteri hivatal stb.) tudtak juttatni eszközöket. A kör tíz napja kibővült, így a helyi boltosok, utcai árusok és egyéb szolgáltatók is kaptak a védőeszközökből, mint ahogy a házi ellátáson keresztül is eljuttatták idősekhez, rászorulókhoz is.

A számítások szerint a jelenleg rendelkezésre álló készlet kb. kéthónapos biztos ellátást jelent a közszolgáltatásban résztvevőknek és leginkább veszélyeztetett csoportoknak, amire azért is szükség van, mert a központi egészségügyi szervek által biztosítandó ellátásban eddig még nem részesültek a helyi családorvosok, védőnők.

Most hétfőn további 2 ezer FFP-2-es szájmaszk és 5 ezer darab eldobható orvosi szájmaszk érkezett. Ma megérkeztek a helyi hivatalhoz azok a fertőtlenítőszerek is, amelyekkel a közterületeket, különösen a buszmegállókat, korlátokat, szeméttárolókat fertőtlenítik majd rendszeresen az önkéntes tűzoltók. A napokban kesztyűszállítmányok és kézfertőtlenítők érkeznek nagy tételben – utóbbiak beszerzése volt eddig a legnehezebb.

Korábban megírtuk, hogy sok helyi lakos, cég is segítette már a védőeszközök beszerzését, sőt, többen otthon saját maguk készítik és juttatják el másoknak a szájmaszkokat. Sok önkéntes a házi ellátásban nyújt segítséget, de az önkormányzat is csoportosít át munkaerőt a Szociális Alapszolgáltatási Központhoz, ahol napról napra növekszik az ellátottak köre.

Megszakítás