Üdvözöljük!

Újabb útfejlesztéssel és a bölcsőde indításával kapcsolatos kérdésekről is döntöttek

2023 szeptember 22. –
Önkormányzati, települési hírek

A szeptember 21-ei képviselő-testületi ülésen meghallgatták az önkormányzati bölcsőde vezetői pályázatára jelentkezőket, döntöttek az intézmény kertjének, játszóudvarának kivitelezőjéről, valamint útépítésről és a patak megóvására tett intézkedésekről is döntöttek.

A képviselő-testület napirenden kívül megemlékezést tartott a szeptember elején elhunyt Bátovszki Ferenc kézilabdázó Csömör Községért Emlékérem kitüntetettről. Az elhunyt életútját Fábri István polgármester ismertette, majd  gyertyagyújtással és egy perces néma csenddel rótták le tiszteletüket  a képviselők Bátovszki Ferenc emléke előtt.

Az ülésen a képviselők Berencsi László mezőőrt köszöntették, aki az elmúlt időszakban több bűncselekmény megelőzésében is eredményesen vett részt.

Döntöttek a Rákóczi u. 4. sz. alatti szolgálati lakás bérbeadásáról, melyet a Mátyás Király Általános Iskola új szlovák nemzetiségi tanítója részére biztosít az önkormányzat, valamint arról is, hogy folytatva a 2010 óta fennálló hagyományt, idén is csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz. A csömöri szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási tanulmányainak támogatására mintegy 2,7 millió forintot különítettek el az önkormányzat saját forrásaiból. A részletes pályázati kiírás itt olvasható: https://csomor.hu/kiirtak-a-bursa-hungarica-osztondijpalyazatokat-2/

A testület meghallgatta az önkormányzati bölcsőde vezetői álláshelyére pályázókat, valamint megszavazták az intézmény SZMSZ-ét és szakmai munkatervét is. Ehhez kapcsolódóan a testület döntött arról is, hogy költséghatékonysági okok miatt az intézmény kertjének, játszóudvarának kialakítását a CSÖTESZ fogja végezni még idén ősszel.

A Csömöri-patak vizének megőrzése miatt a testület úgy döntött, hogy az ellenőrizhetetlen lakossági vízbeeresztéseket megszüntetik, miután az érintett lakókat korábban tájékoztatták arról, hogy a patakba semmilyen bevezetések nem megengedettek. A Közösségi tér- és közterületfejlesztési program keretében a Szedervölgyi utca Tücsökdomb utca- Staub M. utca közötti szakasz aszfaltozásának kivitelezőjét is kiválasztották, így a munkálatokra a legkedvezőbb árat adó Ár- La Kft-t végzi majd 11,3 millió forint értékben még idén ősszel.

Megszakítás