Üdvözöljük!

Újabb vírus elleni eszközbeszerzés indult

2020 március 19. –
Önkormányzati, települési hírek

Szájmaszkokat, fertőtlenítőket rendel az önkormányzat és étkezést biztosít a közért dolgozóknak, a rászorulóknak. A csömöri önkormányzatnak minden lehetőséget és eszközt meg kell ragadnia annak érdekében, hogy a csömöri polgároknak minél nagyobb biztonságot, segítséget megadjunk a koronavírus járvány idején – mondta Fábri István polgármester.

Ezt szolgálta az állami iskolabezárások mellett a helyi döntéseken alapuló rendkívüli óvodai és bölcsődei szünetek elrendelése, illetve a többi közösségi intézmény, pl. művelődési ház és sportcsarnok bezárása vagy a játszóterek lezárása. Emellett már múlt héten sokirányú beszerzések indultak az intézmények felé higiéniai-fertőtlenítő eszközökben, amivel szinte mindenütt magasabb szintűre tudtuk emelni a higiéniai szintet, a fertőzésbiztonságot. Nemsokára újabb szájmaszkokat kapnak az egészségügyi dolgozók is önkormányzati finanszírozás eredményeként, továbbá az idősek házi ellátásában nagy munkát végző Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársai, az önkormányzati intézményekben ügyeleti ellátást végzők vagy éppen a községgondnokság és a településszolgáltatói nonprofit kft. terepen dolgozó munkatársai. Minden települési közintézményt természetesen egyformán kezelünk, függetlenül attól, hogy állami vagy egyházi fenntartású iskoláról, óvodáról van szó, így az állami védőeszköz-ellátásban részesülő egészségügyi dolgozóknak is jutattunk nagyon jó minőségű szájmaszkokat. Erre azért is van szükség, mert sajnos országosan akadozik az ellátás, bár vannak reményt keltő hírek a jövőbeni állami beszerzések terén.

Ugyanezen elvek vezetnek minket a közétkeztetés biztosítása terén – tette hozzá Tormay-Lesták Mária alpolgármester. A Szociális Alapszolgáltatási Központ végzi az idősek, rászorulók háztartásiba történő ételkiszállítást, amelyben egyre többen részesülnek az új rendelkezések, vagy éppen a helyi speciálisan kialakult körülmények miatt. Ezenkívül az iskolában dolgozó pedagógusoknak, az intézményekben ügyelő munkatársaknak is átvállaljuk az ebéd teljes költségét, amit kiszállítanak nekik a SZAK dolgozói. Nagyon köszönjük sok-sok csömöri polgár, illetve szervezet, mint pl. az önkéntes tűzoltó egyesület, segítségét! Reméljük, hatékony koordinálással mindezek az önzetlen felajánlások sokat segíthetnek majd a rászorulók ellátásában.

 

Megszakítás