Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Változott az óvodai beiratkozás

2020 március 31. –
Önkormányzati, települési hírek

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) kormányrendeletre figyelemmel az 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról az Emberi Erőforrások Minisztériuma 7/2020.(III.25.) határozatában új, egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

A szokásos eljárástól eltérően a Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda 2141 Csömör, Laky u. 3. 2020. április 21-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó valamennyi gyermeket, aki harmadik életévét 2020. augusztus 31-ig betölti, valamint, akik vonatkozásában nem érkezett jelzés az óvodába arról, hogy másik intézmény felvette a gyermeket.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

Amennyiben a szülő nem a körzetes óvodába szeretné gyermekét beíratni,  akkor

– április 17-ig  jelezze a felvételi igényt a nem körzetes óvoda felé (körzetes óvoda nevének, címének, gyermek és gondviselő nevének, címének megadásával);

-április 17-ig jelezze a körzetes óvoda felé, hogy a gyermek másik intézményt  kíván igénybe venni (nem körzetes óvoda nevének, címének, gyermek és gondviselő nevének, címének megadásával).

a jelzéseket minden esetben elektronikus úton vagy  telefonon lehet megtenni.

A Laky utcai óvoda  elérhetőségei:

e-mail: keknefelejcsovoda@csomor.hu

telefon: 30/821-1913

A Rózsakert Evangélikus Óvoda elérhetőségei:

 e-mail: rozsakert@lutheran.hu

telefon:  28/543-950

Ha a körzeti óvoda a felvételi kötelessége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud a szabad férőhelyek miatt, a hozzá eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségi előírások betartásával – elkészíti a beiratkozási beosztást, melynek időpontjáról a szülőket tájékoztatja.

A körzeten kívüli gyerekek felvételére vonatkozóan az óvoda 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőt, valamint a köreti intézményt.

Megszakítás