Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Vidám szalmabábuk köszöntik a településre érkezőket

2012 szeptember 27. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömörre jó megérkezni! A helyiek délután, estefelé sietve jönnek haza a munkából, és jóleső  – itthon vagyunk – érzés fogja el őket, ha meglátják Csömör dombos tájait. Őket is, és a településre érkező vendégeket is vidám szalmabábuk köszöntik ezentúl községünk határában, a két főút mellett.

A két-két szalmabábut szalmabálákból készíttette az önkormányzat, egyrészt településkép-javító szándékkal, másrészt ezek a kedves teremtmények hirdetik ezentúl a főbb községi eseményeket. Mondhatnánk azt is, hogy reklámtáblák hagyományőrző köntösben, de ezzel jócskán leegyszerűsítenénk létüket. A fő cél, amiért „életre keltek”, hogy vidáman köszöntsék a községbe érkezőket és hirdessék a helyiek életérzését: Csömörön élni jó!  

A szalmabálákból a Csömöri Községgondnokság „varázsolt bábut”, azaz daruval egymásra emelték a több száz kilós bálákat. Öltözékük a Szlovák Háznak köszönhető, ők varrták a takaros ruhákat, festették a szemeket és öltöztették fel a két párt, azaz Márikát és Jankót, Annuskát és Pistyukát.

Az önkormányzat tervezi a beköszöntő táblák cseréjét is a közeljövőben. A jelenlegiek ugyan pár éve készültek, de sajnos funkciójukat már nem tudják ellátni. Az időjárás a fa szerkezetet kikezdte, elvetemült a faanyag, és a táblán lévő írás olvashatatlanná vált. A Major úti tábla tartószerkezete ráadásul megsérült akkor, amikor egy teherautó nekiment. Bár a régi, fából készült táblák nagyon dekoratívak, időjárásállóbb táblákat készíttett az önkormányzat, hogy ne kelljen 3-4 évente cserélni. 

 

Nézzék meg képgalériánkban, hogy "öltöztek fel" a szalmabábuk! 

Megszakítás