Üdvözöljük!

VIGYÁZAT, CSALÓK!

2021 március 11. –
Önkormányzati, települési hírek

Sajnos a környékbeli településekhez hasonlóan, Csömörön is megjelentek CSALÓK, akik leginkább az egyedül élő idős embereket keresik meg. A csalók klinikai, kórházi dolgozóknak, háziorvosnak vagy önkormányzati dolgozónak kiadva magukat személyesen vagy telefonon keresztül igyekeznek megtéveszteni az idős embereket a koronavírus elleni oltásra vagy más okokra hivatkozva.

Személyesen keresik meg az idős embereket, egészségügyi dolgozók által viselt fehér ruhában jelennek meg, vagy önkormányzati munkatársnak adják ki magukat. Adategyeztetést végeznek, személyes és bankkártya adatokat kérnek annak érdekében, hogy az általuk hivatkozott szervezet nevében ( pl. önkormányzat ) a járvány miatt támogatást tudjanak átutalni az illető részére, felajánlják, hogy a védőoltásra is regisztrálnak.

Az önkormányzat soha nem keresi ezzel fel a lakosokat!
 
A Csömöri Polgármesteri Hivatal munkatársai saját, fényképes hivatali igazolvánnyal rendelkeznek, aki ilyet nem tud felmutatni, azt ne engedje be a lakásba!
 
Ha pénzátutalásról esik szó, illetve felajánlják, hogy az utalás lebonyolításában segítenek, semmiképp NE adja ki az adatait!
 
Bankkártya adataikat semmilyen körülmények között NE adja meg ismeretleneknek se telefonon, se személyesen, még akkor sem, ha az illető azt álltja, a bank munkatársa!
 
Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni ön vagy hozzátartozója sérelmére, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot!
 
Ha gyanús ember keresi meg szermélyesen, azonnal hívja a Csömöri Polgár Szolgálatot az éjjel-nappali ügyeleti számon +36 30 995 3801.
Megszakítás