Üdvözöljük!

Vírus elleni védekezés a csömöri intézményeknél

2020 augusztus 26. –
Önkormányzati, települési hírek

A vírus elleni védekezés hatékonyságának növelése érdekében tegnap a polgármester és alpolgármester intézményvezetői értekezletet hívott össze. Általános rendelkezés, hogy erősítik a higiéniás előírások betartását, így zárt térben minden intézményben kötelező a szájmaszk viselése, mely mellett továbbra is biztosítják a kézfertőtlenítő használatát.

Az általános iskola és a zeneiskola a központi rendelkezések alapján szeptember 1-jétől egyelőre rendes tanítási rendben kezdi meg a tanévet.

Az általános iskolában tanévnyitó nem lesz, a folyosókon és az aulában a felnőttek és gyerekek számára kötelezővé teszik a szájmaszk viselését, azonban a tanórákon egyelőre nem kötelező maszkot viselni.

A zeneiskola is megkezdi a tanévet, itt egyébként is kisebb csoportokban folyik az oktatás, azonban a közösségi zárt terekben a maszk és kézfertőtlenítő használata kötelező lesz.

Az óvodában az eddig megszokottak szerint a szülők a bejárati ajtóig kísérhetik a gyerekeket, a beszoktatós gyerekek esetében néhány napig bemenetnek a szülők, azonban számukra a szájmaszk viselése és a kézfertőtlenítő használata kötelező lesz.

A szülőket arra kérik, hogy hőemelkedéssel, lázzal, náthásan semmiképpen ne vigyék be a gyerekeket az oktatási, nevelési intézményekbe.

A sportcsarnok zárt tereiben a gyerekek, szülők, sportolók, edzők számára a maszk viselése kötelező.

A művelődési házban elindulnak a csoportok számára megtartott alkalmak, azonban ezeken hőmérsékletmérést követően vehetnek részt a gyerekek és felnőttek. Az intézmény fogadóterében a szájmaszk viselése és kézfertőtlenítő használata kötelező.

A könyvtár hétfőn 9-18, keddtől péntekig pedig 9-15 óra között fogadja a látogatókat, akik szájmaszkban és kézfertőtlenítés után léphetnek az épületbe, és maximum 15 percet tartózkodhatnak ott. Az intézménybe egyszerre maximum öt főt engednek be.

A Szociális Alapszolgáltatási Központban a napközbeni idősgondozás keretében a  központilag megengedett létszámot fogadják. A házi idősgondozás és ételkihordás mértéke a vírus első hullámában jelentősen megemelkedett, mely nyáron és a jövőben is jelentős feladatot ró a SZAK munkatársaira.

A Polgármesteri Hivatalban az ügyfelek és a dolgozók számára is kötelező a szájmaszk használata, illetve a  CSÖTESZ és a Községgondnokság munkatársainak továbbra is  biztosítják a megfelelő higiéniai eszközöket.

A védekezéssel kapcsolatos részletes információkat az intézmények saját online felületeiken és a bejáratoknál teszik közzé.

Megszakítás