Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Zöldterületek fejlesztése

2021 április 26. –
Önkormányzati, települési hírek

Folyamatos a község zöldterületeinek fejlesztése, így például idén tavaszra befejeződött az egészségház külső parkjának kialakítása, ide és a Laky parkba is esőkertet alakítottak ki. Mindezek mellett folytatódnak az erdőfelújítások, hamarosan elkészül a Szent István-szobrot körülölelő park, valamint több sétáló útvonalon szemétgyűjtőket helyeztek ki.

Befejeződött az egészségház külső parkjának kialakítása, a munkálatok utolsó részeként a rézsű növényekkel való betelepítése és megerősítése, valamint egy kipusztult fa pótlása történt meg a CSÖTESZ kivitelezésében.

A Laky parkban esőkertet alakítanak ki. A fejlesztés ökológiai értéke jelentős, hiszen az óvoda csapadékvíz elvezetését helyben tartják, és növények táplálására használják. Az esőkert kialakítását és beültetését a CSÖTESZ végzi.

Erdőfelújítások kezdődnek a CSÖTESZ kivitelezésében, így például a Kálvárián és a Szedervölgyi erdőben is. 

Megkezdődött az önkormányzatnál található Szent István-szobor környezetének parkosítása a CSÖTESZ kivitelezésében.

Lakossági igényre a Laky bekötőút melletti kerékpáros és gyalogos útvonalon szemétgyűjtőket helyezett el a Községgondnokság. Néhány frekventált területen, így például a Corvinán, a Bulgárkertben, a Laky parkban és a horgásztónál  pedig csikkgyűjtőket helyezett ki a Községgondnokság.

Megszakítás