Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fontosabb települési események, önkormányzati intézkedések

2013 február 06. –
Önkormányzati, települési hírek

2011. június 17-30.

– Összefoglalás –

 

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i ülésére). 

 

1.) Június 15-én Biró Attila alpolgármester képviselte településünket a Budapesti Agglomerációs Társulás alakuló közgyűlésén Gyálon. Június 17-én Csömör Nagyközség Önkormányzatának nevében, a Képviselő-testület korábbi felhatalmazásának megfelelően, aláírtam a társulási szerződést.

 

2.) Június 17-én este cserbenhagyásos, halálos kimenetelű gázolás történt a csömöri horgásztóhoz vezető Palotai úton, ahol egy XVI. kerületi, kerékpárral közlekedő lakost ütöttek el.  A Gödöllői Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoz az ügyben.

 

3.) Június 19-én, vasárnap a helyi evangélikus gyülekezet Találkozások Napja címmel negyedik alkalommal rendezte meg a gyülekezeti napot. Az egész napos rendezvénysorozat délelőtti istentiszteletén Mekis Ádám Észak-Pest megyei esperes prédikált, délután Johann Gyula lelkész meghívására Katona Botond történész tartott előadást a Csömör faluját egykor birtokló Chemeri Zay családból származó Zay Károlyról. Önkormányzatunk részéről a polgármester mellett Biró Attila alpolgármester, Tormay-Lesták Mária képviselő és Tihanyi Ferenc képviselő vett részt az eseményen.

 

4.) Június második felében több helyi önkormányzati intézményben évzáró, illetve idényzáró rendezvényeket tartottak. Június 20-án, a Mátyás Király Általános Iskola felkérésére, a tanévzárón az önkormányzat vezetője tartott ünnepi beszédet. A rendezvényen Tormay-Lesták Mária képviselő, az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság elnöke is részt vett. Szintén ők ketten képviselték az önkormányzatot a Petőfi Sándor Művelődési Ház idényzáró összejövetelén június 22-én.

 

5.) Önkormányzati vezetésünk kezdeményezésére június 22-én személyes egyeztetésen fogadtam a hivatalban a Magyar Kézilabda Szövetség vezetőit, Nemcsik Balázs főtitkárt és Katona Sándort, a versenybizottság elnökét. A találkozó célja a csömöri kézilabdasport lehetőségeinek és fejlesztésének átbeszélése, tekintettel a magyar kézilabda aktuális helyzetére, a várható támogatási rendszer átalakítására. A megbeszélésen részt vett Bagyánszki Zsolt, a férfi kézilabdacsapat utánpótlás edzője és Válé Flórián, a helyi nonprofit sport kft. ügyvezetője.

 

6.) Június 22-én kiírásra került a műszaki osztályvezetői álláshely. A jelentkezési határidő július 14., döntés  június 19-ig várható.

 

7.) Június 24-én dr. Gémesi György gödöllői polgármester meghívására Biró Attila alpolgármesterrel részt vettünk a XXI. Magyar Szabadság Napja gödöllői rendezvényen. Ugyanezen a napon alpolgármester úr Mogyoródon, a település egyik legnagyobb rendezvényén, az Apátsági Pincenapok és Egyházi Borok Fesztiválján is képviselte Csömört.

 

8.) Június 25-én Franka Tibor kerepesi polgármester meghívására Biró Attila alpolgármesterrel részt vettem Kerepesen a X. Nemzetközi Nemzetiségi Fesztiválon. A csömöri szlovákságot Szabó Erzsébet, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke képviselte, a fellépők közül pedig nagy sikert aratott a csömöri Furmicska Néptánccsoport.

 

9.) Június 26-án került sor az úrnapi körmenetre. A római katolikus egyházközség szervezésében zajló, a település fő útjain látható színpompás virágszőnyeg kialakításában sok száz csömöri polgár működött közre. A Krisztus Szent Teste és Vére ünnepén a körmenet a helyi római katolikus plébános, Görbe József meghívására Bíró László tábori püspök vezette idén Csömörön. A szervezők meghívására az ünnepi ebéden képviselhettem önkormányzatunkat.

 

10.) A Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. június 29-én, illetve 30-án beadta a nevezéseket a Magyar Kézilabda Szövetséghez. A felnőtt férfi csapatot továbbra is az NB/I B. osztályba, a női csapatot azonban két osztállyal alacsonyabb szinten, a megyei első osztályba nevezte be. Az önálló nevezési joggal rendelkező, ám a nonprofit sport kft.-hez tartozó RFC Csömör futsal csapat ősztől ismét a nemzeti bajnokság első osztályában versenyez. Új szakosztályként az asztaliteniszezők a területi bajnokságban indulnak. (Az első osztályú kerékpárosok nevezése folyamatos).

Tovább folytatódtak az egyeztetések a kézilabdacsapatok játékosaival és edzőivel. A régi kft. alkalmazottainak döntő többségét három hónapos „próbaidőre” átveszi az új nonprofit sport kft. Az erre vonatkozó szerződést június 30-án írták alá a dolgozók.

 

11.) Június 30-án először került sor az önkormányzat által szervezett ünnepségre a Semmelweis-Nap keretében. A Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Népjóléti Bizottság képviselő tagjaival, dr. Szarka Zsuzsával, Boross Jenővel és Tormay-Lesták Máriával közösen köszöntöttük a helyi egészségügyi dolgozókat.

 

*****

 

— Imre Kovač, testvértelepülésünk Mojmírovce polgármesterének meghívására július 1—2. között Tihanyi Ferenc képviselőtársammal veszek részt a mojmírovcei Grassalkovich-kastély felújítási programjának záró rendezvényén.

— Július és augusztus hónapban nyári szünetet tart a képviselő-testület. A következő testületi ülésre várhatóan szeptember első felében kerül sor, addig esetlegesen, az eseményektől függően rendkívüli testületi ülés összehívása is elképzelhető.

 

 

Fábri István s.k.

polgármester

 

Álláshirdetés

Könyvtárvezetői álláshirdetés

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületea muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997.

Bővebben
Megszakítás