Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Alakul a költségvetés – idén nem lesz új helyi adó

2012 január 20. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselők január 19-i idei első testületi ülésükön megtárgyalták a település 2012. évi költségvetési tervezetét, elvi hozzájárulásukat adták óvoda-bölcsőde építésére kiírt pályázaton való részvételhez, illetve véleményezték a járási rendszert.

A Himnusz eléneklésével kezdődő testületi ülésen a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke tartott  pénzügyi beszámolót a tavalyi évre vonatkozóan, illetve idei költségvetési koncepcióját fogadta el a egyhangúlag a képviselő-testület.

 

Az újonnan kialakításra kerülő járási rendszerről Fábri István polgármester elmondta, szakmaiatlannak tartja, lényegesen lassabb lesz az ügyintézés és korruptabb a közigazgatás. A képviselő-testület véleményezte a Kormányhivatal által megküldött, járási rendszerrel kapcsolatos anyagot, amelyben kifejtették álláspontjukat: egyrészt a megadott 19 napos véleményezési idő kevés a társadalmi vitára, másrészt csupán az önkormányzatiság csorbításának tartják a járási rendszerről szóló javaslatot. Ugyanakkor Csömör Nagyközség Önkormányzata hitet tett amellett, hogy ha ebben a formában alakítják ki a járási rendszereket, a körülményeket tudomásul véve próbálják egyensúlyozni a változást. A határozatot tartalmazó levelet a kért határidőre az illetékes kormányszerv részére eljuttatják.

 

A képviselő-testület úgy döntött – bár az új adótörvény lehetővé teszi –, nem vezetnek be új adónemeket Csömörön még akkor sem, ha az ebben az évben jelentős anyagi forrásokat eredményezne.

 

A képviselők elvi hozzájárulásukat adták óvoda- és bölcsődeépítési pályázaton való induláshoz és 4 millió forintot különítettek el tervezésre és pályázatírásra. A közép-magyaroszági régióban kiírt pályázat kedvező feltételeket biztosít bővítésre, új épület megvalósítására, és a lakosság számának folyamatos növekedésével pár éven belül az önkormányzatnak kötelezettsége lesz új óvodai csoportok indítása és bölcsődei ellátás biztosítása.

 

Megkezdte a testület a 2012. évi költségvetés tervezését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság vezetésével. A költségvetésben a legnagyobb kiadási tételt a működési kiadások teszik ki, míg a bevételi oldalon az iparűzési adó jelenik meg legmarkánsabban. Fontos célkitűzése az önkormányzatnak, hogy ne kelljen idén újabb hitelhez folyamodni.

 

(A testületi ülésről hamarosan részletes tudósítást közlünk.)

Álláshirdetés

Könyvtárvezetői álláshirdetés

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületea muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997.

Bővebben
Megszakítás