Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A csömöri patak rehabilitációjára nyert pályázati forrást az önkormányzat

2022 szeptember 22. –
Önkormányzati, települési hírek

A klímaalkalmazkodást és természetes vízmegtartást ösztönző Önkormányzati Pályázati Program – LIFE LOGOS 4 WATERS projekt – keretében 14 önkormányzat, köztük a csömöri is nyert támogatást. A mintegy 3,5 millió forintos forrásból a patak menti táj rehabilitációját, rönkgát építését és a patak lefolyásának lassítását valósítja meg az önkormányzat.

Napjainkban társadalmilag és gazdaságilag is kiemelt jelentőségűvé vált az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás és a vízmegtartás kérdése. Már nem csak unokáink, hanem a gyermekeink jövőjét is fenyegeti a klímaváltozás okozta extrém vízhiány, melyet idén nyáron is mindannyian tapasztalhattunk.

A támogatási programot a víznek, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban betöltött szerepének, a vízmegtartás fontosságának és a víz-érték szemlélet elterjesztésének érdekében hívta életre a Belügyminisztérium által koordinált projekt. A Pályázati Program Magyarországon egyedülálló lehetőséget biztosított a hazai települési önkormányzatok számára. Olyan innovatív, újszerű ötletekkel pályázhattak az önkormányzatok, melyek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, illetve a vízvisszatartást segítik elő, helyi, kisléptékű beavatkozások keretében. A pályázati program célja – a beruházások megvalósításának támogatása mellett – az volt, hogy felhívja a figyelmet a kisléptékű, természetalapú, költséghatékony megoldások előnyeire, és rávilágítson a széleskörű részvételen, a helyi közösségek bevonásán alapuló intézkedések sikerességére.

Tovább a teljes cikkhez:https://lifelogos4waters.bm.hu/hirek/a-life-logos-4-waters-projektben-14-onkormanyzat-nyert-tamogatast/

Megszakítás