Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A helyi intézmények szolidárisak a csömöri pedagógusok követeléseivel

2022 december 08. –
Önkormányzati, települési hírek

A helyi intézmények állásfoglalása a pedagógussztrájkról, a szülői- és a diákdemonstrációk követeléseiről
Támogatjuk a pedagógusok sztrájkköveteléseit, és az ennek kapcsán megfogalmazott szülői- és diákköveteléseket. A széles társadalmi rétegek részvételével zajló demonstrációk világosan rámutatnak a hazai közoktatási intézményrendszer alapvető problémáira.

  1. Meg kell becsülni a pedagógusokat! Az egzisztenciális és társadalmi elismertség visszaállítása mellett csökkentsék az oktatási-nevelési munkával járó terheket és biztosítsák a pedagógusok szakmai önállóságát!
  2. Minőségi és gyermekközpontú oktatást-nevelést kell biztosítani a diákoknak! A diákok terheinek csökkentése mellett biztosítsák a valódi esélyegyenlőségen alapuló kreatív, sokoldalú és hasznosítható tudás megszerzésének feltételeit minden hazai iskolában!
  3. Vissza kell állítani az iskolák önállóságát! Az értelmetlen központosítás megszüntetése után biztosítsák az iskolák költségvetési önállóságát, az igazgatók munkáltatói jogait és az oktatási-nevelési intézmények tanszabadságát!
  4. Vissza kell adni az iskolákat a helyi közösségeknek! Az intézmények önkormányzati fenntartásba és működtetésbe történő visszaadása után biztosítsák ismét a pedagógusközösségek, a diákönkormányzatok és a szülői érdekképviseletek érdemi részvételét a helyi oktatási intézményekben!

 

 Csömör, 2022. december 8.

Csömöri Kéknefelejcs Művészeti Óvoda
Csömöri Rózsakert Evangélikus Óvoda
Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft.
Csömöri Petőfi Sándor Művelődési Ház
Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft.
Sinka István Községi Könyvtár
Csömöri Községgondnokság
Szociális Alapszolgáltatási Központ, Csömör
Csömöri Egészségház
Csömör Nagyközség Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata
Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör
Csömör Nagyközség Önkormányzata

Megszakítás