Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb események és önkormányzati intézkedések

2013 július 28. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2013. július 11-23. közötti időszakról

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 23-i rendkívüli ülésére.)

– Összefoglalás –

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete július 11-én tartotta rendes ülését. A testület utolsó, rendes ülésén bemutatkozott az önkormányzatnak Ignéczi József rendőr-őrnagy, a Kistarcsai Rendőrőrs parancsnoka. Döntöttek a képviselők a szemétszállítási díj csökkentéséről és a törvényi előírásoknak megfelelően a jelenlegi vállalkozói szerződés felmondásáról; a testület támogatta egy új uszoda, illetve szabadtéri strand létesítésére koncepció elkészítését; továbbá közbeszerzési eljárás keretében kiválasztották a Major út felújítását végző vállalkozót.

2.) Július 12-én személyes egyeztetésre került sor a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az Önkormányzat között a Rét utcai (3-as) bekötő út befejezésének kérdésében. A NIF Zrt.-t Kovács László projektvezető, Kardos Gábor igazgató és Egyházy Zita projektmenedzser, az Önkormányzatot Fábri István polgármester, Eigler Tamás képviselő, dr. Katona Péter jegyző és Juhos Dávid műszaki osztályvezető képviselte.

3.) Július 13-án Nyársapáton, a Kenyér, a Bor és a Kultúra Ünnepe – VIII. Egyházi és Világi Borok Versenye című rendezvényen vett részt a csömöri önkormányzati küldöttség. Az eseményen Kiss Miklós Nyársapát polgármestere, Földi László Cegléd polgármestere, országgyűlési képviselő és Perna Pál, a Gödöllő Környéki Turisztikai Egyesület elnöke köszöntötte a borfesztivál megjelent korábbi és leendő önkormányzatainak vezetőit: Pásztor Béla veresegyházi, Gódor Lajosné dányi és Fábri István csömöri polgármestert. A csömöri küldöttség tagja volt Pásztor Sándor képviselő, Tihanyi Ferenc képviselő, Szeltner László művelődési ház igazgató, illetve a Turnovszky István Kertbarát Kör részéről Paulovics Gyula.

4.) Július 16-án a Polgármesteri Hivatalban Véghné Reményi Máriát, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének elnökét fogadta Fábri István polgármester. A helyi önkormányzati intézmények és a NYUBUSZ együttműködési lehetőségeiről folytatott egyeztetés után az elnök asszony látogatást tett a Szociális Alapszolgáltatási Központban, ahol Hegyesiné Nagy Ibolya intézményvezető fogadta.

5.) Július 18-án elhunyt Solymár Péter, a Csömöri Evangélikus Gyülekezet nyugalmazott lelkésze, Csömör Nagyközség díszpolgára és Csömörért Emlékérem kitüntetettje. Az elhunytat a helyi evangélikus gyülekezet és az önkormányzat saját halottjának tekinti.

6.) Július 18-án rendkívüli, kibővített ülést tartott a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság a Polgármesteri Hivatalban Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével. Az ülés főbb napirendi pontjai a következők voltak: református egyház ingatlanügye, hulladékszállítási törvényi változások és állami hitelátvállalás.

7.) Július 23-án Hadar Lajos, a közbeszerzési eljáráson nyertes Árla Kft. ügyvezetője és Fábri István polgármester aláírta a Major út felújítására vonatkozó szerződést. A vállalkozói díj bruttó 18.581.807,- Ft.

8.) Július 23-án a Polgármesteri Hivatalban az egyszerűsített eljárás eredményeként öt fő erdélyi, egy fő ukrán személy tett állampolgársági esküt Fábri István polgármester előtt, miután kérelmüket elfogadva Áder János köztársasági elnök hozzájárult a honosításukhoz.

9.) Nyáron is zajlanak a fejlesztések a településen, melyek befejezése augusztus végére várható: Nefelejcs Művészeti Óvoda bővítése, Petőfi Sándor Művelődési Ház felújítása, Csömöri Sportcsarnok felújítása, Major út HÉV-átjáró–Petőfi utca közötti szakaszának felújítása.

– Július 27-én, szombaton 17.00 órakor kerül sor Solymár Péter nyugalmazott csömöri evangélikus lelkész temetési szertartására. A liturgiát dr. Szebik Imre nyugalmazott püspök végzi.

– A következő rendes képviselő-testületi ülésre szeptemberben, a nyári szabadságok után kerül sor. Várhatóan azonban rendkívüli testületi ülést is kell tartani még augusztusban a tervezett közbeszerzéses fejlesztések elindítása miatt.

Fábri István s. k.
polgármester

Megszakítás