Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 november 28. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2014. november 13. – november 27. közötti időszakról.

 

 

 

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete november 13-án tartotta rendes ülését, melyen sor került a testület bizottságaiban dolgozó külső tagok megválasztására és eskütételére.

 

2.) November 14-én Isaszegen rendezték a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai  Egyesület szakmai fórumát. A rendezvényen többek között részt vett  Perna Pál, a GKRTE elnöke, a házigazda város polgármestere, Hatvani Miklós, Pénzes János alpolgármester, továbbá Gódor Lajosné Dány polgármestere és Fábri István Csömör polgármestere.

 

3.) November 18-án Tóth Ferencnét köszöntötte Fábri István polgármester 90. születésnapja alkalmából a Petőfi Sándor Művelődési Házban és adta át Orbán Viktor miniszterelnök szép korúaknak szóló üdvözlő levelét a Nyugdíjas Klub rendezvényének keretében.

 

4.) November 18-án az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatala tanácstermében.

 

5.) November 20-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök  vezetésével.

 

6.) November 21-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

7.) November 21-én a „Templomok éjszakája” című országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva előbb a csömöri római katolikus templomban, majd az evangélikus templomban tartottak ismeretterjesztő és kulturális-egyházi rendezvényt.

 

8.) November 24-én tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Tihanyi Ferenc elnök vezetésével.

 

9.) November 25-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével.

 

10.) November 27-én állampolgársági eskütételre kerül sor Fábri István polgármester előtt a Polgármesteri Hivatalban. Az ünnepélyes eseményen 4 fő, közülük egy orosz, három erdélyi, Csömörön lakó magyar személy vált teljes jogú magyar állampolgárrá.

 

11.) Befejeződött a csömöri sportszakosztályok számára a 2014. évi őszi idény.

A felnőtt férfi kézilabdacsapat az NB II. 2. helyén végzett, a női csapat a Pest Megyei Bajnokság 3. helyén. A férfi junior kézilabdacsapat az NB II. őszi bajnoka lett.

Az asztalitenisz Pest Megyei Bajnokság II. osztályában 3. helyet szerzett.

Az első osztályú férfi futsal csapat jelenleg a mezőny második felében található.

A kerékpárosok mountain bike szakosztálya 2014-ben, hasonlóan az előző évhez, Magyarország legjobb csapat lett.

 

12.) Jelenleg településünkön a következő fejlesztések zajlanak:

– A Szent László utcai útépítés lezárásaként a Csömöri Községgondnokság megkezdte a Szent László utca–Kálvária utca sarkán lévő járdaszakasz teljes felújítását.

– A Laky utcai bekötőút melletti gyaloghíd építése a Colas Swietelsky kivitelezésében még folyamatban van, többek között a híd véglegesítése és a felvezető töltés, rézsű kialakítása.

– A Csömöri Szabadtéri Sportközpontban kisebb kiegészítő munkákat végeznek, mint ahogy a Csömöri Sportcsarnok öltöző-felújítása is zajlik.

 

*****

– November 28-án második alkalommal kerül sor a Karitász jótékonysági szervezet báljára a művelődési házban.

– November 29-én az Éless-Szín újabb – immár negyedik – premier előadása lesz „Albérlet az asztal alatt” címmel a Petőfi Sándor Művelődési Házban 19 órai kezdettel.

– November 30-án, advent első vasárnapján 16 órakor  lesz az első ünnepi gyertyagyújtás a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a Sinka István Községi Könyvtár előtt.

– December 7-én hagyományos adventi hangversenyt rendeznek a római katolikus templomban.

– December 11-én közmeghallgatást tart a képviselő-testület a helyi művelődési házban.

– December 13-án a Turnovszky István Kertbarát Kör hagyományos zenés vacsorát tart  a művelődési házban.

– A következő, rendes képviselő-testületi ülésre várhatóan december 18-án, csütörtökön, 16.00 órakor kerül sor.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

 

Megszakítás