Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 február 28. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2014. február 13 – 27. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete február 13-án tartotta ülését. A képviselők elfogadták a 2014. évi költségvetési rendeletet, továbbá döntöttek arról, hogy a település részt vesz az állami adósságkonszolidációban. A testület ezen kívül megszavazta a Csömör Községért Emlékérem díjazottjait.

 

2.) Február 15-én tartották a hagyományos sportbált a Csömör Sportcsarnokban. A bál keretében a 2013. évi sportteljesítményekért adott át díjakat Válé Flórián, a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Kft. ügyvezetője, Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc, sportért felelős önkormányzati képviselő, továbbá a rendezvény egyik fő támogatója, a csömöri Decathlon Áruház igazgatója, Csesznegi-Fényes Dávid. Az esten Horti Gábor sportriporter konferált.

 

3.) Február 15-én rendezték meg a hagyományos csömöri XV. Hájastészta- és fánksütő versenyt a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Szeltner László művelődési ház igazgató felkérésére a neves zsűritagok részvételével zajló verseny délelőttjén a művelődési ház előtti téren termelői piacot tartottak.

 

4.) Február 16-án bolhapiac volt a művelődési házban.

 

5.) Február 18-án az Oktatási-, Sport és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Tormay-Lesták Mária bizottsági elnök vezetésével.

 

6.) Február 19-én a Polgármesteri Hivatalban a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság ülésére került sor Eigler Tamás bizottsági elnök vezetése mellett.

 

7.) Február 20-án Helyi Esélyegyenlőségi Program fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatalban. A megbeszélésen a helyi egészségügyi, szociális és oktatási-nevelési intézmények munkatársai, további Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző és Kovács Jánosné igazgatási osztályvezető vett részt.

 

8.) Február 20-án a Polgármesteri Hivatalban Jerome Rio, az Ereco Zrt. kereskedelmi igazgatója és Bene Krisztina, a Ker-Hu Kft. ügyvezető igazgató, illetve az önkormányzat vezetői, Fábri István polgármester, dr. Katona Péter jegyző valamint Marosi Éva pénzügyi osztályvezető tartott egyeztetést a helyi hulladéklerakás kérdéseiről, a korábbi szerződések felülvizsgálatáról.

 

9.) Február 20-án a Kálvária domboldal ingatlantulajdonosaival egyeztetett a Helyi Építési Szabályzatról a Polgármesteri Hivatalban Fábri István polgármester és Biró Attila alpolgármester.

 

10.) Február 22-én a Turnovszky István Kertbarát Kör szervezésében rendezték meg a hagyományos borversenyt a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

11.) Február 23-án Gloria Victis emlékhelyen a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendeztek ünnepséget. Az eseményen Franka Tibor, Kerepes város polgármestere mondott ünnepi beszédet, majd – a helyi pártok és civil szervezetek mellett – Fábri István polgármesterrel és dr. Katona Péter jegyzővel helyezett el koszorút az emlékműnél. A megemlékezést Mátyás Sándor, a Gloria Victis Alapítvány elnöke konferálta, az áldozatok emlékére szóló lélekharangot Fábián Pál, az alapítvány titkára szólaltatta meg.

 

 

12.) Február 25-én a Procter & Gamble Hyginett Kft. Határ úti gyárában egyeztetett a cég és az önkormányzat közötti aktuális együttműködési kérdéseiről Budai Péter, műszaki vezető, Horváth Katalin humánerőforrás vezető, Karancsi Zsolt kormányzati kapcsolatokért felelős technical relations, illetve Fábri István polgármester és Biró Attila alpolgármester.

 

13.) Február 25-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését a Népjóléti Bizottság dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével.

 

14.) Február 26-án a Szabadság út Béke tér–Ferenc utca közötti szakaszának felújításáról egyeztettek az érintett lakosokkal a Polgármesteri Hivatalban. Az önkormányzatot Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária és Kósa István képviselő, valamint Juhos Dávid műszaki osztályvezető képviselte.

 

15.) Február 27-én a Csömöri Tót Hagyományok Házában fogadta Mojmirovce (Ürmény) testvértelepülés küldöttségét Szabó Erzsébet, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Fábri István polgármester.A két település 2014. évi együttműködéséről szóló egyeztetésen a szlovákiai testvértelepülés részéről Eva Kantorova programszervező, Stefan Bogar, a Grassalkovich Kastély igazgatója és Ciril Sabo, a Grassalkovich Kastély gazdasági vezetője  vett részt. 

 

 

*****

 

 

– Március 2-án sváb farsangi rendezvény lesz  a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

– Március 2–8. között rendezik meg a farsangi imahetet a Csömöri Evangélikus Ifjúsági és Gyülekezeti Házában.

 

– Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett községi ünnepséget március 14-én tartják a Petőfi Sándor Művelődési Házban, amelynek keretében  Csömör Községért Emlékérmeket adnak át.

 

– A következő rendes képviselő-testületi ülést 2014. március 27-én tartja az önkormányzat, de valószínűleg március 13-án – több fejlesztés elindítása érdekében – rendkívüli testületi ülés összehívása válik szükségessé.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás