Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 október 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2014. szeptember 18. – szeptember 25. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 18-án tartotta legutolsó, ülését, melyen a képviselők többek között kiválasztották a Szent László utca aszfaltozására beérkezett ajánlattevők közül a kivitelező céget, amely várhatóan szeptember végén elkezdi a munkát. A testület döntése értelmében továbbá a település idén is csatlakozik a Bursa Hungarica állami ösztöndíj pályázathoz, így a szociális helyzetük alapján rászoruló csömöri egyetemisták, főiskolások havi ösztöndíj támogatásban részesülhetnek a 2014–2015-ös tanévben

2.) Szeptember 20-án egy éves születésnapját ünnepelte a termelői piac, amely ismét a bolhapiaccal együtt került megrendezésre. Az Újszászi Erika által szervezett délelőtti termelői vásár igen hamar népszerű lett a csömöriek körében, sőt, sokan a környező településekről is rendszeresen ellátogatnak ide. Az önkormányzat által két éve elindított bolhapiacról ugyanez mondható el. A két kezdeményezés összekapcsolása szerencsésnek mondható, most szombaton is igazi vásári forgatag volt a főtéren, amelyet ez alkalommal nem csak a kampányoló önkormányzati jelöltek standjai, hanem a zeneiskola formálódó fiatal ütős együttesének koncertje is színesített.

3.) Szeptember 21-én a felújított zsidó temetőben tartottak megemlékezést a második világháború idején elhurcolt csömöri áldozatok emlékére. A rendezvényen beszédet mondott Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete, Fábri István Csömör nagyközség polgármestere, Tordai Péter, a MAZSIHISZ alelnöke és Pozsár Gábor, a ZSIT egylet elnöke. Az eseményen jelen volt még és a közös faültetéshez csatlakozott Gordon Gábor, Az Élet Menete elnöke is. A nagyszámú megjelent érdeklődővel dr. Radnai György és Burdza Emilné holokauszt túlélők (utóbbi az egyetlen csömöri) osztotta meg emlékeit. Az eseményen műsort adott többek között Kárpule Ferenc hegedűművész és a csömöri Mátyás Király Általános Iskola énekkara is. Az esemény fő szervezője Hantos Péter, a ZSIT egylet csömöri tagja volt.

4.)  Szeptember 22-én az alanyi jogú nyelvtanulási támogatásról tartott tájékoztató fórumot a művelődési házban Tormay-Lesták Mária képviselő az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság elnöke és Fábri István polgármester. 

5.) Szeptember 23-án a Népjóléti Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök asszony vezetésével.

6.) Szeptember 24-én Dr. Marinovich Endre Túlélte-e a középosztály? című családregény bemutatójának adott otthont a Sinka István Községi Könyvtár, melyet Dr. Szarka Zsuzsanna vezetett. A rendezvényen részt vett Fábri István polgármester, Agárdi Mihály képviselő is.

 

Fejlesztésekről

Elkészült a Kakas-telep utcáinak felújítása, valamint befejeződött a Rákóczi út újjáépítése is, a  Szabadság úton pedig további parkolóhelyeket alakítotanak ki. Szintén véget ért a Major úti gyalogjárda és kerékpárút építése, valamint a József Attila utca folytatásában a gyaloghíd felé a közvilágítás fejlesztése is. Tovább zajlik a Szabadtéri Sportcentrum építése, amely várhatóan október elejére készül el, valamint kisebb fejlesztések folynak az óvodaépületekben is.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás