Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 december 22. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2014. november 27.- december 18. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete november 27-én tartotta ülését, melyen a Képviselő-testület többek között négyhónapos próbaidővel megbízást adott iskolai és területi védőnői állásra, a másik területi védőnői álláshelyre újabb pályázatot írt ki. A képviselők ezen kívül a településszolgáltató nonprofit kft. ügyvezetői és a főépítészi álláshelyre is pályázatot írtak ki. A testület döntött továbbá a szlovák és a német nemzetiségi önkormányzattal kötendő együttműködési megállapodásról, illetve meghallgatta a szervezetfejlesztési pályázatról szóló beszámolót.

 

2.) November 28-án második alkalommal rendezték meg a katolikus Karitasz szervezet jótékonysági bálját a művelődési házban, a rendezvényt Görbe József plébános nyitotta meg. Az önkormányzat képviseletében Fábri István polgármester és Szántóné Hermányos Mária képviselő volt jelen.

 

3.) November 29-én a két éve Csömörön működő Éless-Szín negyedik premier előadását tartotta a Petőfi Sándor Művelődési Házban, Albérlet az asztal alatt címmel. Az előadáson több intézményvezető mellett dr. Szarka Zsuzsanna, Kadók Ferencné, Eigler Tamás, Pásztor Sándor, Tihanyi Ferenc képviselők, valamint Fábri István polgármester vettek részt az önkormányzat részéről.

 

4.) November 30-án, Advent első vasárnapján közös gyertyagyújtásra invitálta a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat a falubelieket a Hősök terére. Az immár ötödik éve megszervezésre került rendezvénysorozat első alkalmán a német önkormányzat elnöke, Dunavölgyi Illés Sándorné köszöntője után, a baptista gyülekezet kórusa és az Amantis Kamarakórus énekelt, majd rövid prédikációt tartott Eszes Zoltán lelkipásztor.

 

5.) December 2-án az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatala tanácstermében.

 

6.) December 5-7. között a településen több Mikulás-napi program zajlott. Tihanyi Ferenc és Pásztor Sándor képviselők egy számítógépet vittek ajándékba Torockó-Szentgyörgyi testvértelepülésünk óvodája részére.

 

7.) December 7-én, került sor a második Adventi gyertya meggyújtására a Hősök terén a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. Dunavölgyi Illés Sándorné önkormányzati elnök köszöntése után Johann Gyula evangélikus lelkész adventi gondolatai után az evangélikus egyház kórusát és Vox Animi Vegyeskar előadását hallhatták az egybegyűltek.

 

8.) December 7-én a római katolikus templomban a neves budapesti Szent Efrém Férfikar lépett fel a XV. Adventi Hangverseny keretében. A nagysikerű koncerten Görbe József plébános köszöntötte az érdeklődőket, a rendezvény szervezője Deák Miklós volt.

 

9.) December 8-án újabb szerződés aláírására került sor a Procter & Gamble Hyginett Kft. és Csömör Nagyközség Önkormányzata között. A megállapodás szerint az önkormányzat egy kisebb 117 m2-es földterület eladásával és átminősítésével segíti azt a beruházást, melynek eredményeként várhatóan komoly nagyságrenddel nőhet a település helyi adóbevétele.

 

10.) December 8-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

11.) December 9-én Fábri István polgármester Romanek Etelka Esztergom polgármesterének meghívására „A vallási turizmus fejlesztése” című konferencián, munkatalálkozón vett részt.

 

12.) December 9-én a Településfejlesztési és Kulturális Bizottság ülésezett Tihanyi Ferenc elnöklete mellett a Polgármesteri Hivatalban.

 

13.) December 11-én a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök asszony vezetésével.

 

14.) December 11-én éves kötelező közmeghallgatását tartotta az önkormányzat képviselő-testülete a művelődési házban. Eigler Tamás képviselő, a Pénzügyi- Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnöke és Marosi Éva pénzügyi osztályvezető a település 2015. évi pénzügyi kilátásait, Fábri István polgármester a fejlesztési terveket ismertette a megjelentekkel.

 

15.) December 13-án hagyományos disznóvágást tartottak a Csömöri Tót Hagyományaink Házában.

 

16.) December 13-án a Turnovszky István Kertbarát Kör tartott jótékonysági bált a művelődési házban.

 

17.) December 14-én a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében lezajlott harmadik adventi gyertyagyújtás alkalmával Esztergály Előd református lelkész hirdetett igét, majd rövid műsorral a református gyülekezet kórusa színesítette az eseményt.

 

18.) December 15-én került beiktatásra Martin Palka független polgármester testvértelepülésünkön, Mojmirovcén (Ürmény).

 

19.) Intézményeinkben, szervezeteinknél számos évzáró rendezvényt tartottak, illetve tartanak. Az adventi díszkivilágítás bővítésre került a Petőfi Sándor utca Jókai utca–Szabadság út közötti szakaszán. A karácsonyi készülődés részeként ezen kívül a római katolikus templomnál és a Csömöri Tót Hagyományaink Házánál betlehemest állítottak fel, számos magánház, üzlet is díszkivilágításban tündököl.

 

20.) Több beruházás előkészítése zajlik jelenleg:

–  Egészségügyi Központ,

– Tót Hagyományaink Házánál a tetőszerkezet építése,

– vízelvezetési problémák kezelése (Erzsébet utca, Széchenyi út).  

 

*****

– December 20-án hagyományos Mindenki karácsonya rendezvényt tartanak a Petőfi Sándor Művelődési Házban és a Hősök terén.

– December 21-én lesz az utolsó adventi gyertyagyújtás a német nemzetiségi önkormányzat szervezésében, a római katolikus plébános és az egyházi kórus közreműküdésével.

– December 22 – január 5. között a Polgármesteri Hivatal zárva tart.

– A következő képviselő-testületi ülésre 2015. január 22-én kerül sor.

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás