Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2014 február 10. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2013. november 21–december 5. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 5-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete november 21-én tartotta rendes ülését, amelyen elfogadta a település új hulladékgazdálkodási tervét. Döntés született a Középhegy Bence u.–Hortenzia u.–Búzavirág u. településrész, illetve a Szent L. utca közvilágítási fejlesztéséről és a Kakas-telep utcák útépítési tervezésének elindításáról. A képviselők megszavazták a helyi tűzoltó egyesület defibrillátor kérelmét, továbbá támogatták az óvoda pedagógiai asszisztensi státusz létrehozására vonatkozó igényét.

 

2.) November 22-én és 23-án ismét ingyenes lakossági autógumi és habosított műanyag-gyűjtésre került sor, melynek során számos helyi polgár élt a felkínált szelektív hulladékgyűjtési lehetőséggel a Csömöri Községgondnokságon.

 

3.) November 24-én második alkalommal került sor bemutató előadásra az Éless Színtársulat szervezésében Csömörön, a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A Nyertes Zsuzsa és Heller Tamás szereplésével színpadra került Öbölből vödörbe című előadás (rendező: dr. Éless Béla) telt házas, nagy sikert aratott a közönség körében. Az eseményen jelen volt Fábri István polgármester és dr. Szarka Zsuzsanna képviselő társaságában Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármestere, továbbá Bátovszky János, a Mátyás Király Általános iskola igazgatója és Szeltner László művelődési ház igazgató.

 

4.) November 25-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével.

 

5.) November 26-án az Oktatási-, Sport és Kulturális Bizottság tartotta ülést a Polgármesteri Hivatalban Eigler Tamás bizottsági elnökhelyettes vezetésével.

 

6.) November 27-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság Pásztor Sándor bizottsági elnök vezetésével.

 

7.) November 27-én a Majorszegi-liget településrész lakói számára lakossági fórumot tartott az önkormányzat az Összefogás Rehabilitációs Központban. A rendezvényen megjelent negyven helyben lakó polgár, az önerős útépítési lehetőségeket vitatta meg az önkormányzat vezetőivel: Eigler Tamás településrészi képviselővel, Fábri István polgármesterrel, dr. Katona Péter jegyzővel és Juhos Dávid műszaki osztályvezetővel. Jelen volt még Agárdi Mihály képviselő is.

 

8.) November 28-án a Népjóléti Bizottság kibővített ülésére került sor a Polgármesteri Hivatalban, melyre dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök és Fábri István polgármester meghívta a helyi egészségügyi dolgozókat. A tervezett új egészségügyi központ koncepcióját a MATA-DÓR Architektúra Kft. munkatársai, Müller Ferenc orvostechnikus mérnök és Tordai Ferenc építész ismertették a megjelentekkel.

 

9.) November 28-án a Hőstelep-Újtelep településrész lakói számára tartott fórumot az önkormányzat a Major úti általános iskolában. A félszáz megjelent polgár kérdéseire Pásztor Sándor településrészi képviselő és Fábri István polgármester válaszolt.

 

10.) November 29. és december 1. között Torockó testvértelepülésen tett látogatást Fábri István polgármester, Pásztor Sándor képviselő, Tihanyi Ferenc képviselő és Szeltner László művelődési ház igazgató. A Szőcs Ferenc erdélyi polgármester meghívására lezajlott találkozón az önkormányzat vezetői két másik torockói testvértelepülés – Tápiógyörgye és Bócsa – képviselőivel közösen adtak át ajándékcsomagot a helyi óvodásoknak és általános iskolásoknak.

 

11.) Idén december 1-jén immár harmadik alkalommal került sor Adventi gyertyagyújtásra a Hősök terén a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. Az eseményen Dunavölgyi Illés Sándorné nemzetiségi önkormányzati elnök, Johann Gyula evangélikus lelkész és Mátyás Sándor, a Glória Victis Alapítvány kuratóriumi elnöke üdvözölte a nagyszámú megjelentet. Az önkormányzat részéről jelen volt Fábri István polgármester, Pásztor Sándor képviselő, Tihanyi Ferenc képviselő és Tenczer Ágnes az Oktatási-, Sport és Kulturális Bizottsági kültag.

 

12.) December 4-én Kovács László projektvezető írásban tájékoztatta Csömör Nagyközség Önkormányzatát arról, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Rét utcai (3-as) bekötő út befejezésére, a körforgalom megépítésére. A munkák kezdési időpontja 2014. március 15., a befejezési határidő 2014. június 30.

 

13) December elejére bejeződött a Béke tér és Szabadság út Gorkij fasor–Béke tér közötti szakaszának teljes útfelújítása. A munkálatokat a közbeszerzési eljáráson nyertes Scorpio Trans Kft. végezte.

Forgalomlassítási céllal a Kistarcsai úti szakasz után az Erzsébet utcában is fekvőrendőrök kerültek kihelyezésre, illetve megszüntették az Erzsébet utca védettségét a kereszteződésekben.

Befejeződött továbbá a Szabadság úti patakhíd felújítása is.

 

 

*****

 

– December 6-án a Szociális Alapszolgáltatási Központ és a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében kerül megrendezésre a Mikulás napi programsorozat a csömöri gyermekek részére.

 

– December 7-én a Turnovszky István Kertbarát Kör jótékonysági bált szervez a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

– December 8-án és 15-én adventi gyertyagyújtásra kerül sor a Hősök terén a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

 

– December 8-án a római katolikus templomban rendezik a hagyományos Adventi Hangversenyt.

 

– December 12-én településrészi fórum lesz a Középhegy lakói számára a Laky utcai óvoda aulájában.

 

– December 16-án Szeretet ünnepe–Idősek karácsonya című hagyományos műsor kerül megrendezésre a Petőfi Sándor Művelődési Házban, a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében.

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás