Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2016 július 04. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2016. április 14.- 2016. május 12. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 12-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete április 14-én tartotta rendes ülését, melyena testület véleményezte a helyi általános iskola és a zeneiskola igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatokat, elfogadta a rendőrség 2015. évi beszámolóját és döntött több, intézmény- és infrastruktúra-fejlesztést célzó európai uniós pályázaton való részvételről.

 

2.) Április 16-án az igen népszerű termelői és bolhapiac zajlott a Hősök terén.

 

3.) Április 16-án országszerte, Csömörön is A költészet napját ünnepelték a Petőfi Sándor Művelődési Házban, melyen Benkő Péter Jászai Mari díjas színész és helyi iskolások előadását láthatta az érdeklődő közönség.

 

4.) Április 19-én a Polgármesteri Hivatal tanácstermében ülésezett a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével.

 

5.) Április 19-én Liczenciás Pálné szépkorú csömöri lakost köszöntötte otthonában Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző 90. születésnapja alkalmából.

 

6.) Április 19-én a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága ülésezetta Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pásztor Sándor elnökletével.

 

7.) Április 19-én a 300 éves Csömör programsorozat keretében újabb múltidéző beszélgetést tartottak a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol a legendás csömöri kézilabdacsapat tagjainak anekdotái szórakoztatták a résztvevőket. A beszélgetést Szabó Péter Ádám újságíróvezette.

 

8.) Április 24-én XXVI. Kórustalálkozó és Egyházzenei Hangverseny került megrendezésre a csömöri római katolikus templomban, amelynek ismét Deák Miklós volt a fő szervezője. A Vox Animi Vegyeskar Egyesület mellett a Tungsram Kodály Zoltán Férfikarért Alapítvány, a Veresegyházi Cantemus Kórusalapítvány, valamint a Budaörsi Pro Musica Kórusalapítvány is szerepeltek. A résztvevőket Görbe József plébános és Fábri István polgármester köszöntötte.

 

9.) Április 25-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság ülésezett a Csömör Sportcsarnokban Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével.

 

10.) Április 26-án a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Tihanyi Ferenc elnökletével.

 

11.) Április 26-án az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság ülését Pásztor Sándor elnök vezette a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

12.) Április 28-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna elnök vezetésével.

 

13.) Április 29-én az Éless-Szín újabb premier előadást tartott a művelődési házban, melyen Heltai Jenő: Az édes teher, avagy hogyan adtam férjhez a feleségemet? című zenés bohózatát mutatták be Koncz Gábor és Éless Béla rendezésében, Nyertes Zsuzsa és Mesterházy Gyula főszereplésével. A nagysikerű előadás után a művészeket Fábri István polgármester köszöntötte.

 

14.) Május 1-jén a Munka ünnepén sok színes programmal Tót majális várta az érdeklődőket a Csömöri Tót Hagyományaink Házában.

 

15.) Május 1-jén és 8-án a Csömöri Evangélikus Gyülekezetben 10 fiatal tett konfirmációs vizsgát és esküt.

 

16.) Május 8-án a Hősök terén a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat Sváb majálist szervezett Dunavölgyi Illés Sándorné elnök vezetésével. A rendezvényen Fábri István polgármester, Kadók Ferencné, Madarasné, dr. Hülitzer Katinka és Pásztor Sándor képviselők is jelen voltak.

 

17.) Május 10-én Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) tartotta közgyűlését Dányban Perna Pál GKRTE-elnök vezetésével. A rendezvényen az elmúlt évek turisztikai tevékenységéért kitüntetésben részesítették többek között Csömör Nagyközség Önkormányzatát, továbbá Fábri István polgármestert és Szeltner Lászlót, a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatóját.

 

19.) Május 12-én újabb szépkorú köszöntésére került sor településünkön. Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző Keller Józsefnének otthonában adták át Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő oklevelét és az önkormányzat virágajándékát.

 

20.) Sporteredmények

– Győztek Salgótarján ellen és bajnokként búcsúztatták a felnőtt játékosként visszavonuló edzőjüket, Bagyánszki Zsoltot az NB II-es juniorbajnokságban Csömör KSK junior férfi kézilabdázói, amivel megvédték bajnoki címüket.

– A Pest megyei I. osztályban szereplő Csömör KSK női kézilabdacsapata a megyei döntőbe került, ahol Dunakeszi együttesével mérkőzik majd a bajnoki címért és a feljutásért.

– A Csömör KSK férfi asztalitenisz csapata a Pest megyei bajnokságban elért második helyezésével feljutott az A csoportba.

– Komoly médiavisszhangot kapott a csömöri Mátyás Király Általános Iskola 2. d osztálya, miután egy nemes ügy érdekében rajthoz álltak a 31. Vivicittá Városvédő Futáson. Az akció mellé állt és részt vett számos ismert országos személyiség, köztük Balogh Gábor öttusa világbajnok, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, több ismert író, illetve Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának családi és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára és Fábri István polgármester is.

 

21.) Fejlesztések:

A Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. koordinálásában több ez évi közterületi fejlesztés előkészítése kezdődött meg, többek között az Árpád utcai közösségi park és játszótér kialakítása. Ezenkívül a Széchenyi út -Rákóczi út kereszteződésében lebontották a Szöszi presszót, mely a jövőben lehetővé teszi ott újabb forgalombiztonsági beruházások megvalósítását, mint pl. gyalogátkelőhely, körforgalom bővítése. Zajlik továbbá a Zeneiskola belső ajtóinak cseréje.

Több beruházás műszaki tervezése is folyamatban van: Hősök tere közlekedésbiztonsági tervezése, általános iskolai tanterembővítés, Árpád utca felújítása, Erkel és Sármány utca szilárd útburkolattal történő ellátása.

A két nagy beruházás, az egészségház építésének, valamint a szennyvíztisztító bővítésének és korszerűsítésének az előkészítése a tervezett ütemben halad.

 

******

– Május 20-22. között rendezik a település legnagyobb rendezvényét, a XXIII. Csömöri Falunapokat.

 

– Május 29-én a messze földön híres csömöri Úrnapi virágszőnyeges körmenet liturgiát szervezik meg.

 

– Június 5-én a IV. Fúvóstalálkozót rendezik meg a Hősök terén.

 

– A következő rendes képviselő-testületi ülésre június 9-én kerül sor.

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás