Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 október 11. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. szeptember 2. – 2021. szeptember 23.közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. szeptember 23-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 2-án tartotta legutóbbi ülését, melyen a képviselők döntöttek a Rákóczi út 4. szám alatti szolgálati lakás –bérleti szerződésének meghosszabbításáról, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. 2020/2021. évi beszámolójának elfogadásáról, továbbá védőnőt választottak a kiírt pályázatra jelentkezők meghallgatását követően. Ezenkívül több nagyberuházás pályázati előkészítésében született döntés.

         

2.) Szeptember 3-án, hetedik alkalommal adott otthont a Csömöri Sportcsarnok a Tóth Ilona-női kézilabda emléktornának, melyen az FTC Kézilabda Akadémia, a Rákosmenti KSK, a XVI. kerületi KMSE és Csömör KSK csapata szerepelt.

 

3.) Szeptember 4-én termelői és bolhapiac volt a Hősök terén.

4.) Szeptember 4-én Középhegyi piknik és batyus mulatság várta az érdeklődőket a Laky parkban térzenével, táncbemutatóval, színházi előadással, arcfestéssel, kézműves foglalkozással. Finom ételekről a Vízműsor utca, a Kék-Sárga-Kék Baráti Kör, a Hortenzia utca lakói, a Tere-fere Klub és a Csömöri Civil Egyesület tagjai gondoskodtak.

5.) Szeptember 5-én rendezték meg a X. Fábián Ferenc-kézilabda emléktornát a Csömöri Sportcsarnokban. Az NB II Észak- és Dél-csoportjának prominens képviselői, a Csepel DSE, a Gödöllői KC és a Tököl VSK léptek pályára házigazda együttesünk mellett.  Az emléktornán a névadó Fábián Ferenc fiai, Ferenc és Pál átadták a  Fábián Ferenc-díjat: az idei díjazott posztumusz Radnai János, aki a Magyar Televízió Sportosztályának vezetőjeként önzetlenül fáradozott az egykori legendás csömöri kézilabdacsapat országos népszerűsítéséért. A tornát a Csömör KSK csapata nyerte. A díjátadón közreműködött Fábri István polgármester, Tihanyi Ferenc sportbizottsági elnök és Válé Flórián sport kft. ügyvezető.

 

6.) Szeptember 5-én emlékeztek meg a Csömöri Evangélikus Gyülekezet alapításának 301. évfordulójáról. Az egész napos ünnepségsorozat istentisztelettel vette kezdetét, melyen Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház nyugalmazott elnök-püspöke tartott igehirdetést. Az ünnepségsorozatot tavaly a 300. évfordulón tartották volna, de arra a vírushelyzet miatt nem kerülhetett sor, így a felekezetet akkor Fabinyi Tamás, az Evangélikus Egyház elnök-püspöke köszöntötte egy online igehirdetése részeként. A délelőtti program után az Evangélikus Gyülekezeti Házban és a templomkertben hagyományos szeretetvendégséggel fogadták a hívőket. Délután dr. Kőszeghy Miklós egyetemi tanár tartott előadást “Háromszáz év Csömörtől Jeruzsálemig (és vissza)” címmel, majd az evangélikus kötődésű Gryllus-fivérek részvételével Kaláka koncert zárta az ünnepségsorozatot.

 

7.) Szeptember 6-án az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnök vezetésével.

 

8.) Szeptember 7-én a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartotta ülését  Tihanyi Ferenc elnökletével a Hivatal tanácstermében.

 

9.) Szeptember 8-án a Népjóléti Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

10.) Szeptember 8-án a HÉV-átjáró közeledésbiztonsági fejlesztéséről tartottak egyeztetést a Pest Megyei Kormányhivatal közlekedéshatósági munkatársai, a MÁV-HÉV Zrt., a Magyar Közút Zrt. és az önkormányzat képviselői.

 

11.) Szeptember 11-én immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Béke téri estéket a Felvári Söröző kerthelyiségében, a Béke téren. Felléptek a Furmicska Néptánc Egyesület, a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar, a Vox Animi Vegyeskar, a Krammer Big Band. A tánczenét a Korona Trió biztosította, házigazda Felvári Péter és a Vox Animi Vegyeskar volt, a házias ételeket Szűcs István készítette.

 

12.) Szeptember 13-án a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

13.) Szeptember 15-én Budapest Fejlesztési Központ szervezésében az Agglomerációs kerékpáros közlekedés dimenziói című szakmai fórumot tartottak Budapesten, az új közlekedési múzeum leendő Kőbányai úti székhelyén, többek között Homolya Róbert MÁV Zrt-vezérigazgató, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejelsztésének végrehajtásáért felelős  helyettes államtitkár, Halász Áron a Magyar Kerékpáros Klub elnök és Lukács András Levegő Munkacsoport elnök részvételével. Vitézy Dávid vezérigazgató meghívására több külvárosi és agglomerációs polgármester is részt vett az eseményen, melyre Fábri István polgármester kerékpárral érkezett Csömörről. 

 

14.) Szeptember 16-án a Tervtanács tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában Károlyfi Levente főépítész vezetésével.

 

15.) Szeptember 17-én ismét nagy sikerrel zajlott az iskolásoknak meghirdetett őszi autómentes nap, az esős idő ellenére több mint 400 gyermek érkezett gyalog, bringával vagy egyéb környezetbarát közlekedési módon az iskolába.

 

16.) Szeptember 18-án termelői és bolhapiac volt a Hősök terén.

 

17.) Szeptember 18-án 25 éves fennállása alkalmából a Báló Lipót Népdalkör jubileumi fellépését tartotta a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Az önkormányzat részéről Szántóné Hermányos Mária képviselő, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte a népdalkört, valamint Liska Gyulánét, a Báló Lipót Népdalkör vezetőjét.  

 

18.) Szeptember 19-én került megrendezésre a csömöri sportnap, ahol számos sportágban tehették próbára tudásukat a különböző korosztályú érdeklődők a Csömöri Szabadtéri Sportközpontban és Sportcsarnokban. Délután a felnőtt országos bajnokságokon aranyérmet szerzett  csömöri sportolóink ültettek el egy-egy fát a bajnokok sétányán: a kerékpáros Lovassy Krisztián, Szatmáry András, Valter Attila, illetve a kajakozó Balaska Márk, illetve az olimpiai bronzérmes judós Tóth Krisztián nevét is “viseli” majd egy gömbjuhar.

 

19.) Szeptember 20-án a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Felügyelő Bizottsági ülésén vett részt Fábri István elnök-polgármester Gödöllőn.

 

20.) Szeptember 22-én Sinka István születésnapi emlékünnepség keretén belül koszorút helyeztek el a könyvtár előtti Sinka-kopjafánál, ezt követően pedig irodalmi megemlékezést tartottak a Csömöri Teátristák közreműködésével a Sinka István Községi Könyvtárban. Az est háziasszonya Szántóné Hermányos Mária, a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke, vendéglátó a Sinka István Községi Könyvtár és a Gloria Victis Alapítvány volt.  Az események az önkormányzat részéről jelen volt Tormay-Lesták Mária alpolgármester.

 

21.) Szeptember 23-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

22.) SPORT

A Csömör KSK nagypályás labdarúgó csapata augusztusban játszotta első mérkőzését a Pest megye II. osztály Északi csoportjában. Sikeres rajt után a kék-sárga együttes jelenleg a 3. helyen áll a tabellán.

A Csömör KSK férfi kézilabdacsapata az NB II Észak-csoportjában, a női kézilabdacsapat a Pest megyei I. osztályban kezdte meg szereplését a szeptember 19-i Sportnap keretében. Mindkét együttes győzelemmel rajtolt.

 

 

23.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

23.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

 

 

23.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

23.2.1.) A HÉV-állomás pihenőparkjában a járdaépítés zajlik.

23.2.2.) A Csömöri Szabadtéri Sportcentrum távolugró pálya alapozási munkái folynak.

23.2.3.) A Csömöri Mátyás Király Általános Iskola játszótéri várának felújítása, a kisházak zsindelyezése elkezdődött.

23.2.4.) A Liget utcában a bukkanók felszedése és az út aszfaltozása zajlik.

******

– Szeptember 25-én tartják a település második legnagyobb közösségi rendezvényét, a Szüreti mulatságot.

—A következő Képviselő-testületi ülést 2021. október 21-én tartja az önkormányzat.

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás