Üdvözöljük!

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2023 május 15. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2023. február 23.– 2023. március 23. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2023. március 23-i ülésére)

– Összefoglalás –

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. február 23-án tartotta soron következő ülését, melyen a képviselők új külső bizottsági tagok megválasztásáról, a Szociális és gyermekvédelmi települési támogatásokról szóló rendelet módosításáról, önkormányzati tulajdonú ingatlanok önerős felújításairól és működtetésükről, a Kálvária köz tulajdonviszonyainak rendezéséről, a Laky bekötő út és M0-ás szerviz út kereszteződésében kialakított körforgalom közvilágítási lehetőségének megvitatásáról, a Szabadság úti kerékpárút kivezető szakaszán közvilágítás kiépítésére kivitelező kiválasztásáról és a helyi adórendeletek módosításáról döntöttek.           

2.) Február 24-én a Petőfi Sándor Művelődési Házban A kellékes című színdarabot mutatták be Kern András főszereplésével.

3.) Február 28-án nagyvállalkozói fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, melynek egyik célja a cégek közötti személyes kapcsolatépítés lehetősége volt. A település fejlesztési programját Fábri István polgármester, az önkormányzat vállalkozáspolitikáját Eigler Tamás képviselő, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozó Bizottság elnöke ismertette.

4.) Március 2-án civil fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. A fórumon a

település fejlesztési programjának rövid ismertetését és a helyi közösségi élet meghatározó elemeit Fábri István polgármester ismertette, majd a Csömöri Kulturális Közalapítvány civil támogatási pályázatáról tájékoztatta a megjelenteket Harmath Diana a Csömöri Kulturális Közalapítvány Kuratóriumának elnöke.

5.) Március 4-én termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

6.) Március 7-én a Környezetvédelmi, Településfejlesztési és Sport Bizottság tartotta ülését Tihanyi Ferenc elnökletével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

7.) Március 8-án apparátusi értekezletet tartottak a Polgármesteri Hivatal dolgozói részére, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

8.) Március 9-én a Tervtanács tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Károlyfi Levente főépítész vezetésével.

9.) Március 13-án a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat tartotta ülését a Csömöri Tót Hagyományok Házában Szabó Erzsébet elnök vezetésével.

10.) Március 13-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Eigler Tamás elnöklete mellett.

11.) Március 14-én a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan idén is gyalogtúrát szerveztek az isaszegi Honvéd-szoborhoz, ahol a Polgármesteri Hivatal vezetői, dolgozói és a képviselő-testület tagjai  helyezték  el az emlékezés koszorúját.  

12.) Március 15-én ünnepi megemlékezést tartottak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A megemlékezés koszorúzással kezdődött a Petőfi-emléktáblánál, ahol a helyi civil szervezetek, alapítványok koszorúztak. Az önkormányzat részéről Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc képviselő helyezte el az emlékezés virágait. Ünnepi beszédet mondott Rajnai Henrik képviselő, közreműködött a Krammer Teréz Zeneiskola Fúvószenekara, Széles Tamás színművész, a Csicsörke Néptáncegyüttes, valamint a Mátyás Király Általános Iskola tanulói. Március 15-én, a nemzeti ünnep alkalmából adta át az önkormányzat a Csömör Díszpolgára és Csömör Községért Emlékérem kitüntetéséket. Az idei kitüntetettek: Kiss Attila történelmi lovas-kultúra ápolója, Mónus Mihály Dániel baptista lelkipásztor és Kapocsy György természetfotós, akit posztumusz elismerésben részesítettek.  A díjazottakat Tormay-Lesták Mária alpolgármester és Szántóné Hermányos Mária képviselő méltatta. A díjakat a méltatók mellett Fábri István polgármester adta át.

13.) Március 18-án termelői és bolhapiacot tartottak a Hősök terén.

14.) Március 18-án megnyílt a beporzók napi kiállítás a Sinka István Községi Könyvtárban, ahol az óvodások és kisiskolások e témájú alkotásait lehet megtekinteni.

15.) Március 23-án a Tervtanács tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Károlyfi Levente főépítész vezetésével.

16.) Március 23-án a Polgármesteri Hivatalban 1 fő román csömöri kötődésű polgár tett állampolgársági esküt Fábri István polgármester előtt.

17.) Március 23-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

18.) Sport

Férfi kézilabdacsapatunk az NB II. Dél-nyugati csoport 5. helyén áll.

A női kézilabdacsapat Pest megye II. osztályban jelenleg a 7. helyen áll.

Férfi labdarúgócsapatunk Pest megyei II. osztály 5. helyén játszik jelenleg. 

19.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

19.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

19.1.1 A Bölcsőde építési munkái zajlanak.

19.1.2.) A Csömöri Vendégház klímaberendezéseinek (7 db) beszerelése megtörtént, bruttó 2.060.000,- Ft értékben az R.M.G. Sales Kft. kivitelezésében. Az ablakok cseréje még folyamatban van.

19.1.3.) A Géza fejeledelem úti szükséglakás elektromos bekötése folyamatban van.

19.1.4.) Két központi közműhálózat felújítása és bővítése is zajlik a településen. Ócsa és Budapest, Zugló közötti 220 kv-os elektromos távvezeték bővítését végzik, a patak melletti lápos területen lévő oszlop megszűntetésre kerül.

A DMRV Zrt. beruházásában a települést ellátó főnyomó vezeték teljes cseréje megtörténik, ami a külterületi üdülőövezetig tart majd.

19.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló egyéb jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

19.2.1.) A Palotai úti Sport, Rekreációs és Intézményi Központ bekerítési munkálatai zajlanak.

19.2.2.) A Csömöri Horgásztó közösségi házának felújítási munkálatai zajlanak.

19.2.3.) A Rózsakert Evangélikus Óvoda csőtörésének hibaelhárítása elkészült, költsége bruttó 160.000,- Ft.

19.2.4.) A Zeneiskola előtti fa kivágása és annak pótlása folyamatban van.

*****

—Március 25-én civil szemétszedési akciót tartunk.

—A következő képviselő-testületi ülést 2023. április 20-án tartja az önkormányzat.

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás