Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2012 szeptember 06. –
Önkormányzati, települési hírek

Fábri István polgármester beszámolója a 2012. augusztus 9-szeptember 6. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

2012. szeptember 6-i rendkívüli ülésére.)

– Összefoglalás –

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 9-én rendkívüli testületi ülést tartott. Az ülésen a képviselők döntöttek a Major úti szolgálati lakás felújításáról és egy színházi társulat támogatásáról.

2.) A Londoni Olimpián, augusztus 12-én a hegyi kerékpárosok között versenyzett a csömöri székhelyű, Valter Tibor edző által irányított EuroOne Waberer’s Cube Pro MTB Team csapat tagja, Parti András. A csömöri önkormányzat által is támogatott versenyző a középmezőnyben haladt, amikor sajnos bukott és a verseny feladására kényszerült. Szerencsére a kezdetben súlyosnak tűnő sérülése után hamar felépült és már egészséges.

3.) Augusztus 16-tól állt munkába a Petőfi Sándor Művelődési Ház új igazgatója, Szeltner László. Az intézmény kötelező átadása-átvétele megtörtént a leköszönő igazgató, G. Tóháti Ilona és a négy hónapos próbaidejét megkezdő új vezető között.

4.) Augusztus 19-én és 20-án Szent István-napi ünnepi rendezvénysorozatra volt a községben. Vasárnap a Petőfi Sándor Művelődési Házban a Turnovszky István Kertbarát Kör (vezetők: Fogd József elnök és Nagy Imre elnökhelyettes) szervezésében hagyományos kertbarát terménybemutatót és virágkiállítást tartottak, délután a Hősök terén ünnepi műsorra került sor. Az ünnepi köszöntőt Hegyesiné Nagy Ibolya, a Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője mondta. Hétfőn délelőtt a Szlovák Házban a római katolikus, az evangélikus és a református helyi egyházi felekezet részvételével ökumenikus imaórát tartottak a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében (házigazda: Szabó Erzsébet elnök), amely az élő csömöri népviselet ünnepe is volt egyben. A hagyományos kenyérszentelés során Fábri István polgármester és Bíró Attila alpolgármester működött közre.

5.) Augusztus 30-án tartotta ülését a Népjóléti Bizottság dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

6.) Szeptember 1-től Miklós Daniella tölti be az önkormányzat kommunikációs vezetői posztját. Ezzel egy időben a Csömöri Hírmondó és az önkormányzati honlap felelős szerkesztői feladatait Félegyházy-Sütő Eszter vette át, aki korábban önkormányzati munkatársként dolgozott a kommunikációs poszton.

7.) Szeptember 2-án Fábián Ferenc férfi kézilabda emléktornára került sor a hetvenes évek legendás első osztályú csömöri kézilabdacsapat nemrég elhunyt vezetőjének, Csömör Díszpolgárának tiszteletére. A helyi csapat mellett a MAFC, a Ferencváros és a Gödöllő együttese vett részt a tornán. A győzelmet a csömör kézilabdások szerezték meg, akik a Magyar Kézilabda Szövetség által felajánlott vándorserleget Szabó „Bomba” Jánostól, a megyei szövetség elnökétől vehették át. A Fábián család ezen a tornán adta át az általuk alapított Fábián Ferenc-díjat Simó László testnevelő tanárnak, aki hosszú évek óta neveli az újabb és újabb csömöri kézilabdás tehetségeket a helyi Mátyás Király Általános Iskolában. A döntő mérkőzés előtt köszöntötték a helyi kézilabdacsapat korábbi számos neves játékosát, edzőjét és vezetőjét, köztük többek között Bátovszki Ferencet, Bagyánszki Györgyöt, Mihályi Jánost, Tóth-Fekete Sándort. A csömöri legendáknak Fábri István polgármester és Válé Flórián, a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője örökös bérletet és archív fotókollekciót adott át.

8.) Szeptember 3-án intézményvezetői megbeszélést tartottunk, amelyen a helyi általános iskola, óvoda, zeneiskola, művelődési ház, könyvtár, Szociális Alapszolgáltatási Központ, Községgondnokság és nonprofit sport kft. vezetőivel a nyári időszak lezárultával és az őszi tanévkezdéssel összefüggő aktuális kérdéseket egyeztettük. Az általános iskola tanévnyitó ünnepségén Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária oktatási bizottsági elnök képviselte az önkormányzatot.

9.) Szeptember 4-én az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság ülésére került sor, melyet Tormay-Lesták Mária bizottsági elnök vezetett a helyi hivatalban.

10.) A 3-as számú (Rét utcai) bekötőút építése ügyében számos egyeztetésre került sor augusztusban és szeptember első napjaiban (augusztus 13.: Pro Régió, Budapest; augusztus 28.: Polgármesteri Hivatal, augusztus 29.: kivitelező Vágóhíd utcai székhelye, szeptember 5.: Polgármesteri Hivatal). A megbeszéléseken résztvevő felek: Pro Régió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., Colas Út Zrt., Swietelsky Magyarország Kft., Metrober Kft. Jelenleg is zajlik az út áttervezése, amelynek során az önkormányzat célja számos közlekedésbiztonsági és a gépjármű forgalom melletti alternatív közlekedési szempontok érvényesítése. 

11.) Szeptember 5-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnöklete mellett. A Polgármesteri Hivatalban megtartott ülésen többek között a kiírandó őszi közbeszerzésekről és jelentős fejlesztési keretösszegek meghatározásáról volt szó.

12.) Szeptember 6-án közbeszerzési bíráló bizottsági ülésekre került sor a Polgármesteri Hivatalban, a Csömöri út építése és a gyermekétkeztetés ajánlati felhívásának tárgyában. A bizottságok elnöke dr. Katona Péter jegyző.

*****

– Szeptember 8-án bolhapiac lesz a Hősök terén, szeptember 15-én „Béke téri esték” néven szabadtéri rendezvényt szerveznek az újtelepi-hőstelepi lakók.

– A nyári szünet utáni első, rendes testületi ülésére várhatóan szeptember 20-án, csütörtökön kerül sor. 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás