Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2021 október 11. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2021. július 1. – 2021. szeptember 2. közötti időszakról

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2021. szeptember 2-i ülésére)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete július 1-jén tartotta legutóbbi ülését, melyen a képviselők döntöttek a Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda informatikai eszközbeszerzésének támogatásáról, a közétkeztetéssel összefüggő rendeletmódosításokról, a Sport és rekreációs központ fejlesztéséhez önkormányzati      költségkeret biztosításáról, valamint világversenyen résztvevő csömöri sportolók támogatásáról.

 

2.) Július 3-án termelői és bolhapiac volt a Hősök terén.

 

3.) Július 8-án rendkívüli rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartottak a hivatal tanácstermében, melyen a képviselők Károlyfi Levente személyében, főépítészt választottak, megalkották a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló rendeletet. Elfogadták a  közétkeztetéssel összefüggő rendeletmódosításokat, döntöttek a       Szociális Alapszolgáltatási Központ épületének bővítésére tervezői ajánlatok kéréséről.  Megvitatták a Településrendezési szerződésekkel összefüggő kérdéseket. Költségkeret meghatározásáról döntöttek a játszótéri eszközök cseréjére és fejlesztésére, a sportpálya építésének előkészítési munkáihoz, valamint a Petőfi Sándor Művelődési Ház klimatizálásához.

 

4.) Július 17-én termelői és bolhapiac volt a Hősök terén.

 

5.) Július 16-18 között került megrendezésre a IX. Csömöri Bringafesztivál a Bulgárkertben. Július 16-án tartották a Mountain Bike Olimpiai Cross Magyar Bajnokság rövid futamait, valamint letették a Csömöri Bringaközpont és Akadémia alapkövét. Az ünnepélyes alapkőletételen Fábri István polgármester,Válé Flórián Sport Kft. ügyvezető, valamint Kovács Béla és Szabó Zoltán a Magyar Kerékpáros Szövetség szakmai vezetői köszöntötték a vendégeket. Az alapkövet Valter Tibor és Válé Flórián helyezte el a Bulgárkertben. Július 17-én a Mountain Bike Olimpiai Cross Magyar Bajnokság további futamai, evangélikus bringás istentisztelet és fesztiválprogramok várták az érdeklődőket. A hagyományokhoz híven kistérségi kerékpáros körtúrát tartottak, melyen 12 település önkormányzati vezetői és kerékpáros csoportjai vettek részt.

 

6.) Július 21-én Horváth László Vácszentlászló polgármesterénél tett látogatást Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester.

 

7.) Július 24-én a hagyományoktól eltérő módon nem kora ősszel, de immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Béke téri estéket a Felvári Söröző kerthelyiségében. A rendezvényen fellépett a Budapest Ragtime Band, a Furmicska Néptánc Egyesület, a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar és a Vox Animi Vegyeskar

 

8.) Július 26 – augusztus 6. között a hivatal zárva tartott a Csömöri Polgármesteri Hivatal, folyamatos ügyelet biztosítása mellett.

 

9.) Augusztus 1-től nyilvános pályázat útján Károlyfi Leventét bízta meg a Képviselő-testület a főépítészi feladatok ellátásával. 

 

10.) Augusztus 11-én az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás Közgyűlésén vett részt Tormay-Lesták Mária alpolgármester Kistarcsán. 

 

11.) Augusztus 14-én termelői és bolhapiac volt a Hősök terén. 

 

12.) Augusztus 17-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartottak a hivatal tanácstermében , melyen a képviselők döntöttek a bölcsőde és a kerékpárutak közbeszerzési eljárás és a Határ úttól északra tervezett iparterülettel kapcsolatos eljárás (I.ütem)  – véleményezési szakasz lezárásáról, valamint a Kossuth Lajos u. 25. szám alatti ingatlan bérbeadásáról.   

13.) Augusztus 20-án államalapításunk ünnepén ökumenikus imaóra és Szent István-napi ünnepi műsor várta az érdeklődőket. Az ünnepi műsor mellett a hagyományokhoz híven a Turnovszky István Kertbarát Kör termény- és virágkiállítása is színesítette a programot. Ökumenikus imaórát tartottak a Csömöri Tót Hagyományok Házában. Az igehirdetést Bíró Botond református lelkipásztor és Johann Gyula evangélikus lelkészek végezték. A tót tájház, pajta és kézműves műhely felszentelését követően szeretetebéd várta a résztvevőket. Délután a Petőfi Sándor Művelődési Házban megtartott ünnepségen beszédet mondott Tormay-Lesták Mária alpolgármester, az új kenyeret megáldotta Eszes Zoltán baptista lelkipásztor. Fellépett Sebestyén Kátja énekművész. Válogatás a Vigadó Galéria “Agnus Dei” kiállításából átvett csömöri vonatkozású képeiről, Nagy Éva iparművész alkotásaiból és a “Szent István gyűjti táborát” című gyermekrajzpályázat és alkotótábor (2019) munkáiból. A kiállítást Marosi Eszter művészettörténész nyitotta meg.

14.) Augusztus 22-én, az Augusztus 20-i, Szent István-napi programsorozat részeként került megrendezésre a VI. Csömöri Fúvószenekari TalálkozóTiszafüredi Mazsorettek, a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar,  a Mezőkövesdi Fúvószenekar, a Twister Majorett csoport, az Ossó János Fúvószenekar és a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével, a Hősök terén.

 

15.) Augusztus 26-án a Népjóléti Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Szántóné Hermányos Mária elnöklete mellett.

 

16.) Augusztus 28-án rendezték meg a III. Csömöri Tófesztivált a horgásztónál. Hangolódásképp augusztus 27-én, este Ferenczi György és a Rackajam koncert, majd szombaton az egész napos, nyárbúcsúztató rendezvényen csónakázás, koncertek és színes gyermekprogramok várták az érdeklődőket.

 

17.) Augusztus 31-én a Magyar Önkormányzatok Szövetsége tartotta elnökségi ülését dr. Gémesi György elnök vezetésével, melyen részt vett Fábri István polgármester, a felügyelő bizottság elnöke  is.

 

18.) Szeptember 1-jén az évnyitót követően hivatalosan is elindult a 2021/22. oktatási év. A Csömöri Mátyás Király Általános iskola 683 fővel, a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 311 fővel, a Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda 249 fővel, a Csömöri Evangélikus Rózsakert Óvoda 118 fővel kezdte az idei tanévet. 

 

19.) Szeptember 3-án, 83 éves korában kísértük utolsó útjára Veres Béláné pedagógus, „Csömör Nagyközség Emlékérem” kitüntetettjét.

 

20.) Az elmúlt negyedévben három intézményvezetői álláshelyre szóló pályázat került elbírálásra. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ döntése értelmében, az elkövetkezendő 5 évben a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola igazgatója továbbra is Bátovszky János, a Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Ráduly Ildikó maradt.  A Magyarországi Evangélikus Egyház további egy évre Biró Zsuzsannát választotta a Csömöri Evangélikus Rózsakert Óvoda vezetőjének.  

 

21.) Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

21.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

21.1.1.) A Kálvária köz és a Kálvária utca önkormányzati önerős útfelújítása elején befejeződött, az aszfaltozást az Úttengely Kft. végezte bruttó 24.750.000,- Ft értékben.

21.1.2.) A Kistarcsai úti patakhíd útfelújítása bruttó 4.140.000,- Ft értékben elkészült az Útkellene Kft. kivitelezésében.

 

21.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

21.2.1.) A HÉV-állomás pihenőparkjában a járdaépítés zajlik.

21.2.2.) A Csömöri Szabadtéri Sportcentrum távolugró pálya alapozási munkái folynak.

21.2.3.) A Csömöri Mátyás Király Általános Iskola játszótéri várának felújítása, a kisházak zsindelyezése elkezdődött.

21.2.4.) A Liget utcai bukkanók felszedése és aszfaltozása zajlik.

21.2.5.) A Csömöri Egészségház, sikátor – lépcső mellett korlát, a bejárat mellett, bringatárolók kerültek elhelyezésre.

21.2.6.) A főutak útburkolati jelei felújításra kerültek, bruttó 2.000.000,- Ft értékben.

21.2.7.) A Kistarcsai úti patakhíd felújítása elkészült.

 

******

 

—A következő Képviselő-testületi ülést 2021. szeptember 23-án tartja az önkormányzat.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás