Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történtfontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2018 szeptember 20. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2018. szeptember 6.– 2018. szeptember 20. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 20-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

  1. ) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 6-án tartotta rendes ülését, melyen a képviselők lezárták a Csömöri Egészségház bútorozási munkáira kiírt közbeszerzési eljárást, megvitatták a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. működésével összefüggő kérdéseket és az önkormányzati sportlétesítmények fejlesztésével kapcsolatos pályázatokat. A Közösségi tér- és közterület-fejlesztési program 2017-2021. keretén belül több út aszfaltozásának elindításáról és felújításáról is döntés született.

 

2.) Szeptember 7-8-án Csömör szlovákiai testvértelepülése, Mojmirovce (Ürmény) falunapi rendezvényén Martin Palka polgármester meghívására vettek részt Fábri István polgármester, Kadók Ferencné és Tihanyi Ferenc képviselők, népes küldöttség kíséretében a 15 éves testvértelepülési kapcsolat alkalmából. Az eseményen a Furmicska Néptáncegyesület is képviseltette magát Szabó Erzsébet, a szlovák nemzetiségi önkormányzat elnökének vezetésével.

 

3.) Szeptember 8-án sok színes program várta az 5. Középhegyi piknikre látogatókat. A program fő szervezői a Csömöri Civil Egyesület és Nagy Imre, a Tere-fere Klub vezetője volt. A rendezvény az önkormányzat támogatásával jött létre.

 

4.) Szeptember 10-én a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság ülésezett Eigler Tamás elnökletével a Polgármesteri Hivatalban.

 

5.) Szeptember 11-én tartotta ülését a Helyi Tervtanács Király Noémi főépítész vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.

 

6.) Szeptember 11-én Solymosi Sándor kistarcsai és Fábri István csömöri polgármester találkozott településünkön a Határ úti környezetvédelmi problémák egyeztetése ügyében. A kistarcsai városvezető egyúttal megtekintette a Csömöri körtúra-táblát, mely a két település kapcsolatát mutatja be.

 

7.) Szeptember 11-én az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság tartotta ülését Pásztor Sándor elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

8.) Szeptember 12-én 3 fő, Csömörrel több szálon kapcsolatban álló erdélyi lakos tett ünnepélyes állampolgársági esküt Fábri István polgármester előtt.

 

9.) Szeptember 13-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban Madarasné dr. Hülitzer Katinka képviselő vezetésével.

 

10.) Szeptember 14-én a Magyarországi Evangélikus Egyház ünnepélyes keretek között fenntartásba vette a Kacsóh Pongrác utcai Csömöri Rózsakert Evangélikus Óvodát. A megjelenteket Biró Zsuzsanna óvodavezető és Fábri István polgármester köszöntötte, aki jelképesen átnyújtotta az óvoda kulcsát Krámer Györgynek, az Egyház országos irodavezetőjének. Az eseményen Johann Gyula csömöri evangélikus lelkész a helyi evangélikus közösség nevében szólt az egybegyűltekhez. Végezetül dr. Fabiny Tamás, az Egyház elnök-püspöke megáldotta az óvoda épületét. Az eseményen jelen volt dr. Fábri György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének felügyelője, Kadók Ferencné és Tihanyi Ferenc önkormányzati képviselő is.

 

11.) Szeptember 14-én Jótékonysági hangverseny a csömöri Szent István-szoborért címmel Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész házaspár előadói estjét hallgathatták meg az érdeklődők a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Köszöntőt mondott Takács László szóvivő, az augusztusban vásárolt szoborrészvényeket Marosi Éva pénzügyi vezető adta át. A „Legyen első köztéri bronzszobrunk minden csömörié!” című kezdeményezés szervezője a Csömöri Római Katolikus Plébánia Szent István-munkacsoportja.A rendezvényen jelen volt Fábri István polgármester, Kadók Ferencné, Madarasné dr. Hülitzer Katinka és Szántóné Hermányos Mária képviselő is.

 

12.) Szeptember 15-én, a havonta megrendezésre kerülő termelői és bolhapiacra érkezők népesítették be a Hősök terét.

 

13.) Szeptember 15-én immár hatodik alkalommal rendezték meg a Béke téri estéket a Felvári Söröző kerthelyiségében és a téren. A műsor szereplői voltak Csengery Attila musicalszínész, a Furmicska Néptánc Egyesület, Szabó Erzsébet elnök vezetésével, Széki József ütőhangszeres művész, Papp Gyula zeneművész, a Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar, Szabó Péter vezetésével, valamint a Vox Animi Vegyeskar, Takács László karnagy vezetésével. A talpalávalót Neumann Nándor zenész szolgáltatta. Házigazda: Felvári Péter és a Vox Animi Vegyeskar voltak. A rendezvényt több helyi vállalkozó mellett Csömör Nagyközség Önkormányzata támogatta.

 

14.) Szeptember 17-én délelőtt Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda közösen tartotta az „Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és kezelési fejlesztés 1. (ÉMO 1)” KEHOP-2.2.2-15-2015-00031 azonosítószámú projekt sajtónyilvános rendezvényét a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol a média képviselői mellett több helyi intézményvezető is részt vett. Este ugyan ebben a témában tartottak lakossági fórumot a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. A projekt a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott, vissza nem térítendő támogatásból valósul meg. A két eseményen Fábri István polgármester köszöntötte a megjelenteket, a tervezők, és Oláh Tamás a DMRV önkormányzati kapcsolattartója a beruházás elemeit ismertették.

 

15.) Szeptember 20-án 2 fő, Csömörön lakó erdélyi lakos tett ünnepélyes állampolgársági esküt Fábri István polgármester előtt.

 

  Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

  Intézményi felújítások, fejlesztések

A Csömöri Egészségház téglaburkolata hamarosan elkészül, a belső munkálatok zajlanak.

 Közterületi felújítások, fejlesztése

 A Határ úton a padkarendezés, valamint az árok kialakítása folyamatban van.

A sportcsarnok parkolójának bővítése elkészült a Viavox Kft. kivitelezésében, bruttó 18.600.000,- Ft értékben.

Az Állomás utcában és a Szabadság úton a parkoló- és járdaépítési munkák megkezdődtek, amelyet a Komjáti-Design Kft. végez.

 

 

*****

 

  • Szeptember 21-én az önkormányzat autómentes napot szervez a csömöri általános iskolásoknak.
  • Szeptember 23-án Csömöri Sportnapot tartanak a sportcsarnokban és a szabadtéri sportközpontban.
  • Szeptember 24-én Sinka István születésnapja alakalmából megemlékezést tartanak a Sinka-kopjafánál és tanyánál.
  • Szeptember 25-én a Más kép író és olvasó találkozó vendége Forgách András író lesz.
  • Szeptember 29-én kerül sor a település legnagyobb hagyományőrző rendezvényére, a Szüreti mulatságra.
  • Várhatóan szeptember 27-én rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz.
  • A következő rendes képviselő-testületi ülést 2018. október 18-án tartja az önkormányzat.

 

 

 

Fábri István s. k.

polgármester

Megszakítás