Üdvözöljük!

A legutóbbi rendes képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

2020 február 28. –
Polgármesteri beszámolók

Fábri István polgármester beszámolója a 2020. január 30. – 2020. február 13. közötti időszakról.

(Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2020. február 13-i ülésére.)

 

– Összefoglalás –

 

1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete január 30-án tartotta rendes ülését, melyen a képviselők átadták az idei díjazottak részére a Csömör Kincse Díjakat, meghatározták az alpolgármesteri tisztség új ellátási módját, pályázatot írtak ki a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségére, 

 

2.) Január 31-én termelői piac várta a vásárlókat a Hősök terén.

 

3.) Január 31-én Mucsi Zoltán, Katona László és Scherer Péter előadásában, Árkosi Árpád rendezésében, Tasnádi István Nézőművészeti főiskola című darabját játszották a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

4.) Február 1-jén a  művelődési házban  rendezték meg a Turnovszky István Kertbarát Kör által szervezett, hagyományos jelmezes bált, melyen Kosztyó László egyesületi elnök köszöntötte a résztvevőket. Az eseményen Szántóné Hermányos Mária is részt vett.

 

5.) Február 3-án a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartotta ülését Eigler Tamás elnöklete mellett, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

 

6.) Február 5-én Fábri István polgármester és Benkó Gábor műszaki osztályvezető a Magyar Közút Zrt. szakembereivel egyeztettek a csömöri főutak aktuális problémáiról.

 

7.) Február 6-án első munkamegbeszélését tartotta a TÖOSZ Magyar Kisváros Program Oktatás, Sport Munkacsoportja Csömörön a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. A téma a munka ütemezése, problémafelvetések voltak. A megbeszélésen többek között Fábri István polgármester, Víg Zoltán Lőrinci polgármestere, Tóth József Polgár polgármestere, Molnár Etele Szarvas alpolgármestere Trabalka Szilvia Mogyoród alpolgármestere is részt vett.    

 

8.) Február 6-án a Népjóléti és Kulturális Bizottság ülésezett a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Szántóné Hermányos Mária elnök vezetésével.

 

9.) Február 7-én tartották a Sportbált a Csömör Sportcsarnokban, melyen átadták az év legjobb csömöri sportolóinak szóló díjakat. Az ünnepi díjkiosztón Válé Flórián, a Csömöri Nonprofit Sport Kft. ügyvezetője, Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc képviselő köszöntötte a sportolókat.

 

10.) Február 8-án a művelődési ház adott otthont a nagysikerű XXI. Hájastészta- és fánksütő versenynek, VII. Lekvárfőző versenynek, mely a térség egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. A rendezvény fő szervezője Szeltner László igazgató volt.

 

11.) Február 10-én az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Pásztor Sándor elnöklete mellett.

 

12.) Február 10-én a Tinódi utca csatornázása ügyében  az érintett ingatlantulajdonosok részére tartottak lakossági egyeztetést a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Az egyeztetést Sinkó Péter műszaki ügyintéző tartotta.

 

13.) Február 11-én, Erdőkertesen TÖOSZ Polgármesteri Fórumon vett részt Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester. A fórum fő témája a 2020. évi költségvetés elfogadása volt.

 

14.) Február 11-én a Polgármesteri Hivatalban tartotta ülését a Környezetvédelmi, Településfejlesztési é Sport Bizottság Tihanyi Ferenc elnöklete mellett.

 

15.) Február 11-én a Kontakt beszélgetéssorozat vendége Szabó Bernadett Pulitzer-díjas fotográfus, volt a Sinka István Községi Könyvtárban. Az est házigazdája és beszélgető partnere Mandur László csömöri fotóművész volt.

 

16.) Február 12-én Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár „a Budapesti Agglomerációhoz tartozó Pest megyei településeken működő köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztéseinek előkészítéséről” 16 köznevelési intézmény infrastrukturális fejlesztésének előkészítésével kapcsolatban tartott egyeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériumának Akadémia utcai épületében. Az egyeztetésen  Csömör érintettsége okán Fábri István polgármester is részt vett.

 

17.) Február 13-án, Gyálon Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester a Fővárosi Agglomerációs Önkormányzati Társulás ülésén vettek részt. Az ülésen a 2020. évi költségvetés elfogadása, a Szervezeti Működési Szabályzat módosítása és egyéb aktuális kérdések szerepeltek a napirenden.

 

Fejlesztések, jelentősebb felújítások:

18.1.) Közterületi felújítások, fejlesztések

18.1.1.) A Szennyvíztisztító telep és csatornahálózat fejlesztés folyamatosan halad, jelenleg a szerkezetépítési munkák utolsó szakasza folyik.

18.1.2.) A Széchényi utcában zajlik az útépítés az Aszfalt és Bontás Kft. kivitelezésében, a második aszfaltréteg leterítése tavasszal, amint az időjárás engedi, készül el.

18.1.3.) A Corvina téren a Sport Park pályázat útján nyert kondipark építése az MB Épszer Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kivitelezésében elkészült.

18.1.4.) Kossuth Lajos utca – Szabadság és Erzsébet köz közötti szakaszán a DMRV Zrt. kivitelezésében zajlik a vízcső csere, jelenleg a házi rákötéseket készítik.

 

18.2.) A Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. kivitelezésében zajló jelentősebb karbantartási, felújítási munkák:

– A Határ úton a padkarendezés, valamint az árok kialakítása folyamatban van.

– A sportpálya lelátó karbantartása folyamatban van.

– A Rákóczi úti szolgálati lakások átadásra kerültek. A pince, ill. az emeleti és kerti munkák még folynak, az ELMŰ végleges bekötésére még várnak. 

– Az Ady Vendégház építőmesteri, gépész és villanyszerelési munkái elkészültek, jelenleg a pince berendezési terveinek előkészítése zajlik.

 

******

—Február 15-én Jótékonysági Óvodabál lesz a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

—A következő rendes Képviselő-testületi ülést 2020. február 27-én tartja az önkormányzat.

 

Fábri István s. k.

polgármester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megszakítás