Üdvözöljük!

A termelőktől lehet vásárolni a piacon, a bolhapiac azonban elmarad

2020 március 18. –
Önkormányzati, települési hírek

Most szombaton is vásárolhatunk minőségi, hazai és egészséges élelmiszert, illetve drogériai termékeket a Hősök terén csömöri és környékbeli termelőktől, de a hagyományos piac, beleértve a bolhapiacot is, mint egyben közösségi esemény, elmarad.

Az önkormányzat nem engedélyezi például az itt szokásos zenés programot, a közösségi főzést stb. A település vezetése és a termelői piac szervezői közösen úgy döntöttek, hogy az élelmiszer-beszerzés lehetőségét biztosítani kell a csömöri polgárok részére – ez a központi kormányzati irányelvekkel is maximálisan összhangban van a vészhelyzet idején – és ezt szabadtéren, a szigorú higiéniai előírásokat betartva még biztonságosabb körülmények között tehetik meg az emberek, mint az egész nap nyitva tartó, zárt terű élelmiszerboltokban. A téren az eladó termelők egymástól messze helyezkednek majd el, betartva a szigorú higiéniai előírásokat. Kérjük a vásárlókat, hogy semmiképpen se tekintsék közösségi eseménynek most a piacot, mert nem is lesz az, és az egészséges termékek vásárlására törekedjenek, lehetőleg pedig kerüljék a társas érintkezéseket. Nyilvános rendezvények, közösségi összejövetelek megtartását a helyi és a központi rendelkezések továbbra is tiltják, amit a közterület-felügyelők és a rendőrök szigorúan ellenőriznek.

A hétköznapi piaci árusok szintén kinn lehetnek más napokon a Hősök terén és a Béke téren, de esetükben is fokozottan ellenőrzik a higiéniai előírásokat.

Megszakítás