Search

Üdvözöljük!

Search
Search

A vírushelyzetről egyeztettek a polgármesterek

2020 november 27. –
Önkormányzati, települési hírek

Dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő, államtitkár egyeztető megbeszélést tartott a körzetéhez tartozó települések részvételével, melyen arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a kormány december közepére várja a vírus tetőzését.

Az egyeztetésen Dióssi Csaba Dunakeszi, Pásztor Béla Veresegyház, Balogh Csaba Göd, dr. Vass György Fót, Klement János Csomád, dr. Pásztor László Erdőkertes és Fábri István Csömör polgármestere a vírushelyzet települési sajátosságait ismertették. A településekre nem csak a vírus elleni védekezés jelent nagy feladatot, de kihívás az is, hogy az alapvető működést a lehető leggördülékenyebben biztosítsák, hiszen jelenleg – a tavaszi hullámhoz hasonlóan – nem csupán rendezvényeket, eseményeket, de képviselő-testületi üléseket  sem lehet tartani. Az önkormányzati testületek és a hivatalok működtetését a körülményekhez igazítják mindenütt, ha nehezebben is, de a működőképesség biztosított.

Fábri István beszámolójában az intézményi dolgozók folyamatos tesztelése mellett kiemelte, hogy Csömörön az idősebb korosztály védelmét tavaszhoz hasonlóan  kiemelten kezelik, így például a napi bevásárlást, postai ügyintézést, gyógyszerkiváltást is segítik. Mindezek mellett a  szülői közösség védelmét is szem előtt tartva megemlítette, hogy az önkormányzat a maszk viselését kérte az iskolák, óvodák előtt várakozó szülőktől.
Végül felvetette, hogy komoly problémának tartja a kisebb települések sportcsapatainak versenyeztetési anomáliáit, mivel az országos szakszövetségek (pl. labdarúgás, kézilabda) nem zárták le a versenyeket, az utánpótlás, illetve az alsóbb osztályú bajnokságokban már alig játszanak mérkőzéseket, a csapatok lemondják, elhalasztják azokat.

 

Megszakítás