Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Április 3-ától ismét elviszik a zöldhulladékot

2020 március 31. –
Önkormányzati, települési hírek

A Zöld Híd április 3-ától elindítja a zöldhulladék-begyűjtést, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel a tervezett időpontokat csak a kapacitás függvényében tudja tartani. Kérjük, a zöldhulladék kihelyezése előtt minden alkalommal tájékozódjon a https://www.zoldhid.hu/ oldalon.

Ingatlanonként legfeljebb 10 db zöldhulladék-gyűjtő zsák helyezhető ki. A kötegelt zöldből egy alkalommal maximum 1m3 térfogatú zöldhulladékot szállítanak el. Ez a köteg nem lehet 1 méternél hosszabb és 6 cm átmérőnél nagyobb, és úgy kell átkötni, hogy a felemeléskor ne essen szét. 

A puhaszárú zöldhulladékot csak a Zöld Híd által forgalmazott BIO zsákban (lebomló zsákban) lehet elhelyezni, és kéthetente pénteken reggel kell majd kitenni! 

Kérjük, hogy a zsákok száját kihelyezéskor kössék be, hogy az eső ne essen bele, illetve ne rakhassanak bele illetéktelenek más – begyűjtést kizáró – hulladékot.

Kérjük, hogy a zsákokba csak közvetlenül a kihelyezés előtt, tehát csütörtök este tegyék be a hulladékot, mert csak így biztosított a zöldhulladék biológiai hasznosítása!

A műanyag zsákokba korábban elhelyezett hulladék megrohad, aminek jelentős környezetkárosító hatása van.

 

Fekete vagy más biológiailag nem lebomló zsákot a Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. nem szállít el,  kirakásuk szabálytalan, ezért kérjük csak az erre rendszeresített gyűjtőzsákot használják zöldhulladék kihelyezésre!

Biológiailag lebomló gyűjtőzsákok az alábbi helyeken vásárolhatóak  180 Ft-os áron:

Csömör, Állomás u. 3. – Fityus és Társa Vasasbolt Csömör, Béke tér 1. – Miczi-Ker Kft.

Csömör, Major út 19/C – Miczi-Ker Kft.

Csömör, Szabadság út 41. – Joker ABC

Csömör, Széchenyi út 40. – BÁ-BC

A tavalyról maradt zsákok még használhatóak.

https://www.zoldhid.hu/blog/zoldhulladek-tervezett-gyujtesi-rendje-marcius-30-es-aprilis-3-kozott?fbclid=IwAR1L-gv8ksTWS8mMnZkmdt_a9mGFO8wqSJB_tmqcUbJkerbCLDRCEUYRC0s

Tervezett elszállítási időpontok a következő negyedévben:

április 3.

április 17.

május 1.

május 15.

május 29.

június  12.

június 26.

Megszakítás