Üdvözöljük!

Az óvoda és iskola épületeinek további fejlesztését és bővítését tervezik

2019 január 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Az idei év első, rendkívüli képviselő-testületi ülésén (január 22-én) Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester tájékoztatta a képviselő-testületet az önkormányzati tulajdonú Kacsóh P. utcai evangélikus óvoda és a Major úti iskolaépület fejlesztési és bővítési terveinek előkészületeiről. A koncepciót mindkét épület esetében az intézményvezetés, a fenntartók és a szülők képviseletével közösen létrehozandó intézményi tanácsában fogják megvitatni az érintettekkel.

Az önkormányzat támogatásával 2017 óta működik a VOLANKAR Zrt. működtetésében hétvégi éjszakai járat az Örs vezér tere és Csömör között (Weekendbusz).  Az ehhez szükséges 2,4 millió forintos támogatást a képviselő-testület erre az évre is megszavazta, így péntekről szombatra, valamint szombatról vasárnapra virradó éjjel továbbra is közlekedik az éjszakai járat.

A kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázatokkal kapcsolatban az önkormányzat  szakmai tanácsadással  szeretné segíteni a helyi vállalkozók munkáját.  A díjmentes szolgáltatás során az önkormányzat pályázatíró szakembere előminősítést végez az adott vállalkozás számára annak érdekében, hogy az aktuális pályázattal kapcsolatban mielőbb kiderüljön, releváns-e,  és ha igen, milyen esélyekkel indulhat el azon a csömöri vállalkozás. A szolgáltatást – melynek apropója, hogy  január elején a  Pénzügyminisztérium pályázatot írt ki  a mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatására –  a legutóbbi vállalkozói fórumon résztvevő csömöri kis-és középvállalatok vezetői által adott  javaslatra alapozva indítja el idén az önkormányzat.

A képviselő-testület  döntött arról, hogy a Mária Út Közhasznú Egyesülettel és több érintett önkormányzattal közösen kezdeményezi a Magyar Kormánynál, hogy a zarándok turizmusa fejlesztésére, a Mária-út fejlesztésére, és a közép-európai együttműködésre külön programot valósítson meg.

Megszakítás