Üdvözöljük!

Beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 13-án megtartott rendkívüli üléséről

2013 szeptember 09. –
Önkormányzati, települési hírek

A rendkívüli ülést a testület 7 képviselő részvételével tartotta meg. Az ülés összehívását egy igen kedvező pályázaton való részvételről történő gyors döntés szükségessége indokolta.

1.Szervezetfejlesztés a Közép-magyarországi Régióban lévő önkormányzatok számára, uniós pályázatban való részvétel

Biró Attila alpolgármester rövid tájékoztatást adott arról az ún. ÁROP pályázatról, melyben lehetőség nyílik a közép-magyarországi önkormányzatok számára szervezetfejlesztésre fordítandó támogatás igénylésére. A pályázat többek között tartalmazza a hivatal és kiválasztott intézményei (szociális, közművelődési) átvilágítását, költség-haszon elemzését, a hatékonyságnövelés rövid, közép- és hosszú távú stratégiájának kidolgozását is. Ezenkívül a pályázat egy átfogó felmérést és annak elemzését magában foglalja, amelynek keretében a lakosság közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségét és igényeit térképeznék fel. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta, hogy az önkormányzat vegyen részt a 22 millió Ft-os, önerőt nem igénylő uniós a pályázaton, és egyúttal megbízta az alpolgármestert a pályázat koordinálásával.

 

2. Képviselők, hivatali vezetők közérdekű bejelentései

Pásztor Sándor, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke kérte, hogy a polgárőrség csatlakozhasson az önkormányzat telefonflottájához. A képviselő továbbá az önkormányzati tulajdonában lévő, rendőrség által már nem használt régi autó sorsáról érdeklődött.

Kósa István képviselő arról érdeklődött, hogy az új szolgáltató bekötötte-e már minden önkormányzati intézménybe a hálózatot.

Tihanyi Ferenc képviselő tájékoztatta a testületet arról, hogy a helyi hulladéklerakót üzemeltető KERHU Kft. képviselője jelezte, a hulladéklerakónak a takaráshoz szüksége lenne nagyobb mennyiségű gumira, ezért a képviselő autógumi gyűjtési akciót javasolt, amivel a lakosság is jól járna.

Megszakítás