Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 14-i képviselő-testületi üléséről

2016 április 18. –
Önkormányzati, települési hírek

Európai uniós pályázatokon indul az önkormányzat.

Képviselő-testületi ülést tartott csütörtökön Csömör Nagyközség Önkormányzata. Az ülés elején ünnepélyes keretek között átadták a polgárőrség új Suzuki SX4 típusú gépjárművét, amelynek megvásárlásához az önkormányzat 1 millió forintos támogatást nyújtott. Az Országos Polgárőr Szövetség képviselője az átadón hangsúlyozta, hogy a csömöri önkormányzat egyedülálló módon támogatja a polgárőrséget.

A képviselő-testület véleményezte a Mátyás Király Általános Iskola, valamint a Krammer Teréz Alapfokú Művészeti Iskola igazgatói álláshelyére benyújtott pályázatokat. Mindkét intézmény élére egy-egy pályázó jelentkezett, a jelenlegi intézményvezetők személyében. A testület mind Bátovszky János, mind Ráduly Ildikó pályázatát egyhangúlag támogatta.

Két uniós pályázaton történő indulásról döntött az önkormányzat. Az egyik révén bölcsőde építésére nyílhat lehetőség, amit mind a település lakosságszáma, a szülői igények, mind a következő években életbe lépő törvényi előírások indokolnak. A fenntartható közlekedés fejlesztéséről szóló pályázat keretében pedig a Major úti kerékpárút további ütemeinek megvalósítására, illetve a Szabadság út melletti kerékpáros sávok kialakítására nyílna lehetőség Budapest irányában. illetve a belső, forgalmas településközpontok felé.

Megszakítás