Üdvözöljük!

Családi és egészségnap az iskolában

2011 június 07. –
Önkormányzati, települési hírek

Május 21-én családi és egészségnapot rendeztek a csömöri Mátyás Király Általános Iskolában, amelyen a különféle sportolási lehetőségek mellett az egészséges életmóddal ismerkedhettek a résztvevők.

A Családi nap keretében pályázati forrásból idén egészségnevelési programot is tartottak, mely révén a felsős tanulók, valamint több mint100 szülő az egészséges életmóddal kapcsolatos programokon vehettek részt.

A szülőket többek között ingyenes szűrővizsgálatra várták az iskola védőnője, Tóth Erika közreműködésével. Vérnyomás-, testsúly-, testzsír- és BMI vizsgálaton vehettek részt az érdeklődők.

A tanulók játékos vetélkedő keretében gyógynövényekel, fogápolással, a korszerű táplálkozással, a megfázás és allergia tüneteivel, valamint a kenyérsütéssel kapcsolatos feladatokat oldottak meg.

Az egészségnapon kívül természetesen sor került a már hagyományos sportversenyre is, amelyen a versenyzők többek között csokievésben, lufitaposásben, zsonglőrködésben mérhették össze tudásukat. Bemutatkoztak olyan extrém sportágak, mint az eurobungee, vagy a falmászás, de a kevésbé merész résztvevők sem maradtak programok nélkül, hiszen ők kézműves foglakozáson, lovagláson, vagy éppen az egyházak hitoktatói által kínált programokon vehettek részt.

Miközben a műfüves pályán az apa-kupa résztvevői rúgták a labdát, a főzőversenyen már készültek a finomságok, melyeket végül jó étvággyal fogyasztottak el a sportolásban alaposan kifáradt vendégek.

Megszakítás