Üdvözöljük!

Csökkent a bűncselekmények száma csömörön

2012 március 16. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselők március 13-i testületi ülésükön megtárgyalták, hogy várhatóan milyen fejlesztésekre kerül sor idén a településen, és tájékoztatást kaptak a Krammer Teréz Zeneiskola tetőszerkezetének felújításáról.

A képviselő-testületi ülésen a Gödöllői Rendőr-főkapitányság vezetője, Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok, valamint a Kistarcsai Rendőrőrs parancsnoka, Mondok Zoltán százados beszámolójában elmondta, 2011-ben az előző évhez viszonyítva tizenöt százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, miközben részben az EU elnökségnek köszönhetően jelentős fejlesztéseket is sikerült véghezvinniük. A kapitányság létszáma 81 fővel nőtt, ez országos szinten is jelentős, mint ahogy az is egyedülálló, hogy a Kistarcsai Rendőrőrs hét fővel tudta állományát bővíteni. A csömöri önkormányzat átadta a rendőrségnek azt a nemrég vásárolt gépjárművet, ami településünk első rendőrautója lesz. A rendőrautó felszerelése után ‒ várhatóan 2-3 héten belül ‒ két helyi körzeti megbízott fog folyamatos szolgálatot teljesíteni a település útjain.

KT-ules_2012marc13 

Idén ‒ a racionális gazdálkodásnak köszönhetően ‒ több, kisebb-nagyobb fejlesztést tud véghezvinni az önkormányzat. Ezek egy része hosszú távú, egyszeri befektetés, míg néhány közülük szükségszerű intézkedés. Többek között öt buszmegálló épül meg 2012-ben, és elkészül az Örs vezér téri megálló is. A mezőőri szolgálat részére gépjárművet kell vásárolni, valamint idén több helyen is gyalogátkelőhelyeket és járdákat alakítanak ki. Várhatóan több európai uniós pályázatot is kiírnak intézmények energetikai optimalizálására, így fontos közintézményeink energetikai állapotfelmérése a pályázatokon való indulás előkészítéseként. 

A Krammer Teréz Zeneiskola tetőszerkezetének felújítása a terveknek megfelelően halad. Helyükre kerültek az új födémgerendák a korábban kialakított falegyenekre, elkészült az új fedélszék is. A munkálatok gyorsabban haladnak a vártnál, így valószínűleg március végére már abba a fázisba kerülnek, hogy elkezdődhetnek a földszinti javítási munkálatok.

(A testületi ülésről hamarosan részletes tájékoztatást közlünk.)

Megszakítás