Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csökkentik a hétvégi és az átmenő teherautó forgalmat

2021 február 16. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömörön, sok más településhez hasonlóan, 3,5 t méretű, vagy annál nagyobb teherautókkal már régóta csak behajtási engedéllyel lehet használni a mellékutcákat. A főútvonalakon ingyenes a közlekedés mindenkinek. Idén januártól az önkormányzat a községben élők nyugalma érdekében újabb szabályt hozott, ennek alapján szombaton 13 óra után egészen hétfő reggelig nem adnak ki behajtási engedélyeket, azaz a főútvonalakon kívül hétvégén a nagyteherautók nem használhatják Csömör mellékútjait.

További korlátozás, hogy a Vízműsor és Panoráma utca feletti útvonalakat is korlátozzák, itt általános tilalom lép érvénybe (vagyis sem hétköznap, sem vasárnap nem közlekedhetnek Mogyoród, Kerepes irányába a teherautók). A szigorításnak két oka van: a nagy mennyiségű, illegális sitt lerakások megelőzése és a falut csak áthajtási céllal használó teherautó forgalom visszaszorítása. Az erre található (nagyrészt Mogyoród és Kerepes irányában) mezőgazdasági földterületek tulajdonosai külön, ingyenes engedélyeket kaphatnak (pl. mezőgazdasági járművekre), melyhez a műszaki osztályon kell leadni a tehergépjármű rendszámát.

 

A behajtási engedélyekhez szükséges dokumentációk a lenti linkről, a “Behajtási kérelmek” mappában érhetők el. Az ideiglenes engedélynél a nyomtatványban található térképen jelölnie kell az útvonalat, majd visszaküldeni a beruhazas@csomor.hu ra a kérelemmel együtt .
A befizetési bizonylatot a kérelemmel együtt  kell beküldeni. 

 

Megszakítás