Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csömör Kincse díj átadások az év első testületi ülésén

2015 január 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Az idei év első képviselő-testületén osztották ki az újonnan alapított Csömör Kincse díjakat. Az elismerés célja, hogy azokat a kezdeményezéseket jutalmazzák, amelyek az egész település számára, vagy akár a település határain is túlmutatva közösségi célú értéket képviselnek. A díjakról a Csömöri Hírmondó január végén megjelenő számában olvashatnak részletesen.

Sor került a Sodexo Magyarország Kft.-vel kötött közétkeztetési szerződés felülvizsgálatára. A cég az általános iskola, az óvoda, és a Szociális Alapszolgáltatási Központ számára biztosít közétkeztetést, szigorú minőségi ellenőrzés mellett. A rendszeres ellenőrzésnek és a visszajelzéseknek köszönhetően az elmúlt időszakban javult a szolgáltatás. Az önkormányzat a szerződés további két évre meghosszabbította, ugyanakkor ezen időszak alatt meg kívánják vizsgálni a saját konyha üzemeltetésének eshetőségét, ahol a lehetőségekhez mérten elsősorban helyi termelők áruit kívánják felhasználni.

A testület megvitatta a hétvégi éjszakai iránytaxi szolgáltatás tapasztalatait, amelyről helyszíni kérdőíves felmérés is készült. A visszajelzésekből kiderült, hogy a szolgáltatás léte a három hónapos próbaidőszak végére egyre inkább elterjedt a lakosság körében és többségében elégedettek voltak azzal, örömmel fogadták a lehetőséget. A tapasztalatok lehetőséget teremtenek egyrészt a BKV-val vagy a helyi Weekendbusszal való tárgyalások folytatásához az éjszaki járatot illetően, másrészt az önkormányzat a közeljövőben megvitatja, hogy az átmeneti időszakra milyen formában tudja biztosítani a szolgáltatást.

Megalakult a Csömöri Települési Értéktár Bizottság, melynek célja a helyi értékek felkutatása, rendszerezése és a megyei értéktárhoz való eljuttatása. Elnöke Szántóné Hermányos Mária képviselő lett.

A képviselő-testületi ülés részletes beszámolóját a Csömöri Hírmondó február végén megjelenő számában olvashatják.

Megszakítás