Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csömör Kupa – szerencseszámmal

2019 április 10. –
Önkormányzati, települési hírek

„Szerencseszámos” évfolyamába lépett a csömöri lovasok első alkalommal 2006-ban meghirdetett díjlovas és díjugrató versenysorozata, a Csömör Kupa. A 13. kiírás első minősítő fordulója ezen a hétvégén, április 14-én lesz a Szedervölgyi Lovardában. Az előző évekhez hasonlóan a Csömöri LTKE idén is kombinált versenyeket rendez, ahol a Magyar Póniklub Szövetség regionális minősítő fordulóin a maguk futószáras feladataiban a 4-6 éves ovisok korosztályában indulóktól kezdve egy időben mutatják be tudásukat a lovasok az országos díjlovas versenyeken nyergelő frakkos, cilinderes, már „ló táncoltató” szintű versenyzőkkel.

A nevezések alapján a vasárnapi verseny hivatalos, CDN-es feladataira Hódmezővásárhelyről is érkezik hat lovas. A pónisok futószáras, díjlovas és délután a díjugrató feladataira 120 start várható. A belépő nélkül megtekinthető verseny vasárnap reggel nyolckor rajtengedély vizsgával kezdődik. Ennek szakmai érdekessége, hogy a 2018. évi póni OB kezdő ifi kategóriájának győztese, Misefai Péter, a Szíriusz SE lovasa is vizsgázni fog, hogy a jövőben már a „rendes”, licences díjlovasok között folytathassa pályáját.

A legtöbb csömöri pónis lovas Kelemen Csilla Rétköz utcai lovardájából oktatójuk, Balogh Anna vezetésével fog átlovagolni versenyezni.

A Csömör Kupa második fordulója éppen itt, Kelemen Csillánál lesz május 5-én. Ez egyben majd a díjlovasok Pest megyei Bajnokságának harmadik minősítő fordulójaként kerül megrendezésre, ahol ugyancsak lesz pónis díjlovas és díjugrató rész is.

A sorozat fő támogatója az Auchan Liget Áruház. A most vasárnapi első forduló győzteseinek tortákat ajánlott fel Horváth Márk csömöri pónis díjugrató családjának – elsősorban a Spár hálózatát ellátó – Ice Cake Tortás Kft. nevű cukrászati vállalkozása. Márk, aki jelenleg a zuglói Szent István Gimnázium matematika tagozatának hetedikes tanulója, még óvodás korában sorozatban nyerte meg a Csömör Kupa futószáras és alapszintű díjlovas feladatait. Most Hajdú Zsolt irányításával már egyre komolyabb eredményeket tudhat magáénak a pónisok nagy ló kategóriájában.   

A Csömör Kupa védője jelenleg Mágocs Dóra, Marosi Nikolett tanítványa.

 

                                                                                                                                                         Paizs Gábor

Megszakítás