Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Csömör számíthat a kormányzati támogatásra

2014 október 10. –
Önkormányzati, települési hírek

„A kormányzat az önkormányzati választások után nem azt fogja nézni, hogy melyik városvezetés „milyen színű”, hanem azt, hogy mi a programja, hogyan tud gazdasági növekedést elérni – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában.”

Azaz, a kormány pártszínektől függetlenül partnerséget kínál az olyan fejlesztő önkormányzatoknak, mint amilyen a csömöri testület is volt az elmúlt négy évben, hiszen számos olyan fejlesztést hajtottak végre vagy kezdtek meg, amely közvetlenül vagy közvetetten, de mindenképpen illeszkedik a kormány elképzeléseibe.

A civil önkormányzat bővítette az óvodát, megfogalmazta a bölcsődeépítés szükségességét.

Szabadtéri sportközpontot épített, részben társasági adós támogatásból.

Európai uniós támogatással elkezdte a szennyvíz-tisztító telep korszerűsítésének előkészítését, megtervezését, amely csömöri program szerepel a kiemelt kormányzati projektek között.

Új egészségügyi központot hoz létre, amely a minőségi betegkiszolgálás mellett növeli a betegellátás versenyképességét.

A csömöri fiatalok munkaerő-piaci versenyképességének növelésére az idegen nyelvtanulás támogatására országos szinten is egyedülállóan új rendszert és formát vezetett be.

A térségi turizmus fejlesztése érdekében új közösségi tereket hoztak létre, valamint támogatják a hagyományőrző rendezvényeket, csoportokat.

Fejlesztéseket indítanak el a lovas rekreációs szolgáltatások támogatására.

Segítik a gazdákat és a földtulajdonosokat a földalapú támogatások

igénybevételének adminisztrációjában.

Folytatják az elmúlt két évtized sikeres ipartelepítését (pl. Procter

and Gamble), de már a csömöriek munkavállalását támogatva. Ez utóbbi szintén szerepel a kiemelt támogatást élvező kormányzati programok között.

 

Megszakítás