Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Elbírálták a védőnői pályázatokat

2014 november 28. –
Önkormányzati, települési hírek

Rövid beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzatának 2014. november 27-i képviselő-testületi üléséről.

A testület az ülésen döntött arról, hogy anyagi támogatást nyújt a Csömöri Tót Hagyományaink Házának udvarán fedett színpad létrehozásához, ami lehetőséget biztosít a megnövekedett létszámú hagyományőrző csoportok próbáinak, valamint a számos szabadtéri rendezvény zavartalanabb lebonyolításához.

A HÉV-állomással szemben tervezett új, modern egészségügyi központ építésének előkészítése érdekében az önkormányzat kiválasztotta a jelenlegi épületek elbontására a legkedvezőbb árajánlatot, így az ingatlan birtokbavétele után rövid időn belül megkezdődhetnek a munkálatok.

Döntés született a két csömöri védőnő nyugdíjba vonulása miatt megüresedett álláshelyekre érkezett pályázók ügyében is. A két állásra mindössze egy-egy pályázat érkezett, közülük az egyik jelentkezőt az önkormányzat támogatta, a másik jelentkező azonban egyelőre nem rendelkezik a munkakör önálló betöltéséhez szükséges működési engedéllyel, ezért az ő pályázatát nem tudták elfogadni, az álláspályázatot újra kiírják majd.

Jóllehet az új törvényi szabályozások lehetőséget adnak rá, az önkormányzat mégsem vezet be új adónemet. Sőt, továbbra sem veti ki a sok helyen jellemző mezőőri járulékot a mezőgazdasági földterültekre. Az állami normatívák csökkenése, valamint a hulladékkezeléssel kapcsolatos jogszabályi feltételek miatt bekövetkezett jelentős költségnövekedés ellensúlyozására is csak kismértékű adóemelés lesz a telek-, és építményadó esetén, de az adók mértéke még így is jóval elmarad a központi törvények biztosította lehetőségektől. Ugyanakkor a lakó ingatlanok továbbra is adómentesek Csömörön.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét lesz jutalom a csömöri intézményekben. A pénzügyi bizottság javaslatára év végén az óvoda, a művelődési ház, a könyvtár és a polgármesteri hivatal, illetve az állami fenntartásban lévő általános iskola és zeneiskola dolgozói részesülhetnek kisebb mértékű, általában maximum egyhavi jutalomban, mint ahogy az önkormányzati tulajdonú nonprofit sport kft. munkatársainak munkáját is honorálni tudják plusz juttatással. A szociális és egészségügyi szférában dolgozók, továbbá a községgondnokság munkatársai még év közben kaptak jutalmat.

Részletes beszámolót a képviselő-testületi ülésről a Csömöri Hírmondó következő, december 12-én megjelenő számában olvashatnak majd.

Megszakítás