Search

Üdvözöljük!

Search
Search

ELEKTRONIKAI HULLADÉK és SITT-gyűjtési akció

2020 október 21. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat 2020. november 6. péntek, 08.00-12.00 óra és november 7. szombat, 08.00-16.00 óra között elektronikai hulladék és sittgyűjtést tart a Csötesz Kft. és a Községgondnokság közös telephelyén
Csömörön, az Állomás utca 6. sz. alatt (bejárat a HÉV-állomás felől).

Az elektronikai gyűjtés keretében leadhatók a teljesség igénye nélkül: háztartási nagygépek, kisgépek, számítástechnikai és távközlési berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, elektromos barkácsgépek, játékok, szabadidős és sportfelszerelések, ellenőrző és vezérlő eszközök, világítótestek, fénycsövek, akkumulátorok, elemek, illetve leadható minden olyan háztartási eszköz, amelyben valaha elektromos áram folyt. A részletes lista megtekinthető a www.csotesz.hu oldalon.

Az elektronikai hulladékgyűjtés során csak ép, bontatlan eszközök adhatók le! A bontott eszközöket nem vesszük át! 

A sittgyűjtési akcióval azoknak a dolgát szeretnénk megkönnyíteni, akiknek a kisebb felújításokból származó, viszonylag kis mennyiségű sitt elhelyezése gondot okoz.

Az akció keretében leadható a legtöbb anyag, ami az építkezésből, felújításból megmaradt: beton, tégla, cserép, csempe, kerámia, de még a föld és a kövek is.

Nem adható le semmilyen veszélyes hulladék (pl. pala, hungarocell, műanyag hulladék, bitumenes lemezek, festékes dobozok) és egyéb más, a környezetre ártalmas hulladék (pl. gumiabroncs) sem!

A sitt gyűjtési akció során NEM a teljes házfelújításból vagy házépítésből származó sittet gyűjtjük be; a nagyobb mennyiségek elszállításáról továbbra is a háztulajdonosoknak, építkezőknek kell gondoskodniuk.

Minden csömöri, állandó lakcímmel rendelkező lakos – lakcímkártyája felmutatásával – 1 m3 sittet ingyenesen lerakhat a Községgondnokság területén (csak a kijelölt napon és időben!). A lakcímkártyára azért van szükség, mert a sitt  és elektronikai gyűjtés kizárólag a csömöri lakosoknak szól!

A sitt és elektronikai hulladék  beszállításáról, valamint a szállító járműről való lepakolásról a lakóknak kell gondoskodniuk. Kérjük,  a leadandó anyagokat lehetőség szerint utánfutóval és ne zsákokban, hanem ömlesztve szállítsák a Községgondnokságra!

 

Megszakítás