Search

Üdvözöljük!

Search
Search
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csömör a térség egyik legbiztonságosabb települése

2014 május 23. @ 10:30 - 12:00

Május 23. pénteken, 10.30 órakor Csömör közbiztonságával kapcsolatos előadások és bemutatók várják az érdeklődőket a Petőfi Sándor Művelődési Ház saroktermében.

Az eseményaktualitása, hogy községünkben a közbiztonsággal kapcsolatban az elmúlt időszakban több jelentős változás is történt.

A tavaly megalakult, és önálló fecskendőautóval rendelkező Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület (CSÖTE) a napokban kapja meg a vonulási engedélyét, amelynek köszönhetően a csömöri tűzeseteknél néhány perc alatt a helyszínre érkezhet az első segítség.

 Az eddigi gyakorlat szerint a községben keletkező tüzeknél a budapesti XVII. kerületi Tűzoltó Parancsnokság tűzoltói siettek a helyszínre, ami a két helyszín közötti távolság miatt sok esetben 15-20 percet is igénybe vett. A CSÖTE vonulási engedélyével az első tűzoltók már a bejelentést követő négy-öt percen belül megkezdhetik a mentést. 

A csömöri önkéntes tűzoltók év elején életmentő felszerelést és oktatást is kaptak. Az önkormányzat és a Defibrillátor Plusz Kft. támogatásával vásárolt defibrillátor készülék használatához a Defibrillátor Plusz Kft. munkatársai közbiztonsági szakemberek számára díjmentes oktatást biztosított. Így az önkéntes tűzoltók a tűzesetek mellett akár hirtelen szívmegállás esetén is azonnali segítséget tudnak nyújtani a mentők kiérkezéséig. Az alapszintű újraélesztési és defibrillátor használati képzésen 17 helyi szakember, a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai mellett, a polgármesteri hivatal közterület-felügyelő munkatársa, illetve a Csömöri Polgárőr Egyesület és a Relic – Őr Kft. munkatársai is részt vettek.

Mindemellett Csömör Nagyközség Önkormányzata a napokban létrehozta a Csömöri Közbiztonsági Alapítványt, melynek célja, a megfelelő biztonság-technikai eszközök beszerzések és a bűnmegelőzéssel foglalkozó társadalmi szervezeteket támogatása, valamint a lakosság illetve a gyermekek és fiatalkorúak biztonsága érdekében tartandó tájékoztatások és oktatások megszervezése.

A péntek délelőtti eseményen a rövid előadások mellett bemutatják a defibrillátor készülék használatát, illetve  a csömöri tűzoltóautót  is megtekinthetik az érdeklődők.

A rendezvényen mindenkit szeretettel várnak!

 

Részletek

Dátum:
2014 május 23.
Időpont:
10:30 - 12:00
Megszakítás