Üdvözöljük!

Fábián ferenc emléktorna

2012 szeptember 03. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömör KSK nyerte az első alkalommal megrendezett Fábián Ferenc férfi kézilabda emléktornát a Gödöllő, a Ferencváros és a MAFC előtt .

A hatvanas, hetvenes évek legendás első osztályú csömöri kézilabdacsapatának nemrég elhunyt vezetőjéről, Fábián Ferencről elnevezett férfi kézilabdatornát hagyományteremtő szándékkal rendezték meg vasárnap, szeptember 2-án Csömörön. A helyi sportcsarnokban lezajlott mérkőzések jól illeszkedtek a rövidesen rajtoló bajnokságok felkészülési időszakába. A meghívott csapatok közül három NB II-es és egy NBI/B-s együttes vett részt a tornán.

 

A harmadik helyért a Ferencváros csapata szoros küzdelemben, 32:31 arányban győzött a MAFC együttese ellen. A tornagyőzelmet a hazaiak szerezték meg, miután a döntőben végig vezetve, magabiztos játékkal múlták felül az ősszel már az NB I/B-ben szereplő Gödöllőt (34:30). A Magyar Kézilabda Szövetség által felajánlott vándorkupát Szabó „Bomba” János elnök adta át. A torna legjobb játékosa Szovszki György (Csömör KSK), legjobb kapusa Melichár Péter (Csömör KSK) lett. A gólkirályi címet Márkus Béla (Gödöllő) szerezte meg. 

 

A döntő mérkőzés előtt köszöntötték a helyi kézilabdacsapat korábbi számos neves játékosát, edzőjét és vezetőjét, köztük többek között Bátovszki Ferencet, Bagyánszki Györgyöt, Mihályi Jánost és Tóth-Fekete Sándort. A csömöri legendáknak Fábri István polgármester és Válé Flórián, a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője örökös bérletet és archív fotókollekciót adott át.

 

A névadó család Fábián Ferenc-díjat alapított, amellyel a csömöri kézilabdáért végzett kiemelkedő munkát végző játékosokat, edzőket, személyeket kívánják jutalmazni. A kitüntetést első alkalommal Simó László testnevelő tanár vehette át, aki hosszú évek óta neveli az újabb ás újabb csömöri kézilabdás tehetségeket a helyi Mátyás Király Általános Iskolában. 

 

A színvonalas tornán a szép számú érdeklődő jó hangulatáról, a döntő mérkőzés élő közvetítéséről Horti Gábor, az RTL Sport Klub nagyközségben lakó sportkommentátora gondoskodott.

Megszakítás