Üdvözöljük!

Fedett sportpályáról és további szalagkorlát telepítéséről döntöttek

2018 április 27. –
Önkormányzati, települési hírek

Az április 26-i képviselő-testületi ülésen döntés született a műfüves sportpálya lefedéséről, valamint a Laky bekötőút biztonságosabbá tételéről.

A képviselő-testületi ülésen az önkormányzat megvizsgálta a műfüves sportpálya lefedésének lehetőségét. Amint azt Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az utánpótlás korosztályban csapatsportot űzők száma örvendetes módon gyarapszik, ugyanakkor a sportcsarnok egyre kevésbé képes kielégíteni az igényeket a meglévő kapacitás mellett. Lehetőség nyílt azonban arra, hogy TAO-s pályázatból a műfüves pályát téliesítsék, ezzel biztosítva a teljes szezonban a csapatsportok számára a helyet. A képviselő-testület a pályázat önrészére 20 millió forintot biztosításáról döntött.

A “Közösségi tér- és közterület fejlesztési program 2017-2021 – Főutak közlekedésbiztonsági fejlesztése” programcsomag keretében már korábban megindult a Laky bekötőút biztonságosabbá tétele szalagkorlátok elhelyezésének előkészítésével. Ennek leggazdaságosabb módja a Magyar Közút Zrt.-től bontott, de minőségileg kifogástalan állapotú szalagkorlátok vásárlása és szakértők által történő felszerelése. A képviselő-testület úgy határozott, hogy ezt a kezdeményezést folytatva újabb kb. 3000 folyóméter bontott szalagkorlátot vásárol és szereltet fel, mintegy 15 millió forint értékben. Ezzel a nyár folyamán a Laky bekötőút valamennyi kritikus szakasza szalagkorláttal lesz ellátva, növelve ezzel a közlekedésbiztonságot.

Megszakítás