Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben

2021 május 18. –
Önkormányzati, települési hírek

Felújították a Hősök terén álló szökőkutat, amelyet sajnos az elmúlt években többször is megrongáltak. A kutat Kun Éva keramikus művész, az eredeti kompozíció készítője restaurálta.

 

Megkezdődött a Kálvária utca és köz aszfaltozása. A beruházás bruttó 24 millió önkormányzati önerőből valósul meg.

 

A Vízműsoron újabb három szemétgyűjtőt helyezett ki a Községgondnokság, így a Vízmosás köztől a Laky utcáig a Vízműsoron 500 méterenként van szeméttároló.

 

Önkormányzati önerőből, a Községgondnokság kivitelezésében elkészült a Kistarcsai úti patak híd korlátjának és útpadkájának javítása. Ennek kapcsán felhívjuk a figyelmet, hogy a hídon lévő súlykorlátozás továbbra is érvényben marad.

 

Megkezdődött az önkormányzatnál található Szent István-szobor környezetének parkosítása a CSÖTESZ kivitelezésében. 

 

 

Bővítik és fejlesztik a wifi-hálózatot

Európai uniós pályázatot nyert az önkormányzat a település közösségi terein megvalósuló wifi-hálózat telepítésére. A pályázat során a támogatást a kivitelező cég kapja, az önkormányzatnak pedig a szélessávú internetet és az áramvételi lehetőséget kell biztosítania. A tervek szerint a korábbi, önerős hálózat megerősítése mellett új pontokon – így az önkormányzat és zeneiskola környékén, a Laky parkban,  a szabadtéri sportcentrumban és a lelátón, a horgásztónál és a játszótéren, valamint a Bulgárkert környékén – is lesz a lakosok számára ingyenes wifi-lehetőség. A beruházás nyár végére valósul meg.

 

Előkészítés alatt álló beruházás

A Magyarországi Evangélikus Egyház és az épület tulajdonosa, az önkormányzat együttműködésében bővítik a Kacsóh P. utcai óvoda épületét. Az óvoda az elmúlt időszakban már átesett  nagyobb felújításokon, így például néhány éve európai uniós energetikai fejlesztésen is. Most új csoportszobával, foglalkoztatóval és kiszolgáló helyiségekkel bővítik az óvoda épületét. A jelentős mértékű, 100 %-ban egyházi beruházás várhatóan 2022-ben kezdődik meg.

 

További előkészítés alatt álló fejlesztések

  • Szabadság úti kerékpárút kiépítése az M0-s  felett
  • Major úti kerékpárút kiépítése
  • Bölcsődeépítés
  • Kerékpáros központ kialakítása
  • Új általános iskola építése
  • Szennyvízcsatorna-hálózat bővítése több  utcában
Megszakítás