Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben

2021 április 26. –
Önkormányzati, települési hírek

Több beruházás is lezajlott az elmúlt időszakban a nagyközségben, így például a HÉV aluljárónál és az Összefogás buszmegállójánál közlekedésbiztonsági beruházások, járdaépítések történtek, illetve hamarosan megkezdődik a Kálvária utca útépítése is. Mindemelett több nagyobb beruházás, így például a közterületi wifi-hálózat fejlesztése és intézményi fejlesztések is előkészítés alatt állnak.

Bővítik és fejlesztik a wifi-hálózatot

Európai uniós pályázatot nyert az önkormányzat a település közösségi terein megvalósuló wifi-hálózat telepítésére.  A pályázat során a támogatást a kivitelező cég kapja, az önkormányzatnak pedig a szélessávú internetet és az áram vételi lehetőséget kell biztosítania. A tervek szerint a korábbi, önerős hálózat megerősítése mellett új pontokon – így az önkormányzat és zeneiskola környékén, a Laky parkban,  a szabadtéri sportcentrumban és a lelátón, a horgásztónál és játszótéren, valamint a Bulgárkert környékén –  is lesz a lakosok számára ingyenes wifi lehetőség. A beruházás nyár végére valósul meg.

 

Bővítik a SZAK ingatlanát

Önerőből, a Községgondnokság kivitelezésében elbontották a  Kossuth Lajos utcai Szociális Alapszolgáltatási Központ melletti régi, veszélyes önkormányzati szociális bérlakások épületét, az ott lakók számára az önkormányzat más ingatlanban biztosított bérlakást. A tervek szerint a  megüresedett helyen az intézmény igényeinek megfelelően parkolókat, a meglévő pincében pedig zöldség-gyümölcs tárolására alkalmas helyiségeket alakít ki a Községgondnokság.

 

Kálvária utca és köz aszfaltozása

Az alapréteg és a szegélyezés már  korábban elkészült, az út aszfaltozása hamarosan megkezdődik. A  Kálvária közben a munkálatokra  a tulajdonviszonyok rendezését követően kerülhet sor.  A beruházás bruttó 24 millió önkormányzati önerőből valósul meg.

 

Közlekedésbiztonsági fejlesztés a HÉV aluljáró környékén

A Szabadság úton, a HÉV aluljárónál a szalagkorlátot meghosszabbította a Községgondnokság a biztonságosabb gyalogos közlekedés érdekében. A túloldalon pedig, szintén a Községgondnokság kivitelezésében járdát alakítottak ki a Gorkij fasori zebráig.

 

Járdaépítés

Korábban az Összefogástól a buszmegállót csak az úttest érintésével lehetett megközelíteni, most  a Községgondnokság járdát épített ki erre a szakaszra a biztonságos közlekedés érdekében.

 

Előkészítés alatt álló beruházás

A Magyarországi Evangélikus Egyház és az épület tulajdonosa, az  önkormányzat együttműködésében  bővítik a Kacsóh P. utcai óvoda épületét. Az óvoda az elmúlt időszakban már átesett  nagyobb felújításokon, így például néhány éve európai uniós energetikai fejlesztésen is. Most új csoportszobával, foglalkoztatóval és kiszolgáló helyiségekkel bővítik az óvoda épületét. A jelentős mértékű, 100 %-ban egyházi beruházásról március végén tartottak egyeztetést, melyen Fábri István polgármester, Tormay-Lesták Mária alpolgármester, Benkó Gábor műszaki osztályvezető, Biró Zsuzsa óvodavezető, Trajtlerné Erdélyi Csilla vezető-helyettes, Benyó Balázs, a Magyarországi Evangélikus Egyház projektirodájának vezetője, valamint tervezőmérnökök vettek részt. Az óvodabővítés várhatóan 2022-ben kezdődik meg.

 

További előkészítés alatt álló fejlesztések

  • Szabadság úti kerékpárút kiépítése az M0-s  felett
  • Major ti kerékpárút kiépítése
  • Bölcsődeépítés
  • Kerékpáros központ kialakítása
  • Új általános iskola építése
  •  Szennyvízcsatorna-hálózat bővítése több utcában
Megszakítás