Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Fejlesztések a nagyközségben – május

2022 május 18. –
Önkormányzati, települési hírek

Májusban is több beruházás zajlik a faluban, így például megkezdődött a Béke tér-Szabadság úti M0-s felüljárón áthaladó kerékpárosút építése, illetve közösségi célú hasznosításra felújítják a Vörösmarty u. 2. sz. alatti önkormányzati ingatlant is. Mindezek mellett új, mozgásos játszóeszközökre cserélik a Bulgálrkerti játszótér eszközeit, megépül a fedett kerékpártároló a HÉV állomásnál, bővítik a SZAK helyiségeit, valamint hamarosan befejeződik az atlétikapálya korszerűsítése is.

Felújítják a Vörösmarty utca sarkán álló épületet

A Vörösmarty utca 2. szám alatti épületet az önkormányzat néhány éve közösségi célú hasznosításra vásárolta meg. A településkép szempontjából is fontos századelős épület, amelyben korábban évtizedekig húsbolt, majd százforintos üzlet működött,  alapfelújításon esik át, melynek során a tetőt és a homlokzatot újítják fel.  Ez utóbbi munkálatokat a költségek racionalizálása miatt a Községgondnokság szakemberei végzik el. A járvány előtt az önkormányzat már megpályáztatta az épület közösségi hasznosítását, ám a vírushelyzet miatt a folyamat megállt. Az önkormányzat bízik abban, hogy a Hősök terének karakterét meghatározó épület hamarosan új életre kel, és fontos része lesz a település közösségi életének.

Új játszóeszközök a Bulgárkertben

Új, az eddigieknél lényegesen korszerűbb, mozgásfejlesztést szolgáló eszközöket telepítenek a Bulgárkertbe. A CSÖTESZ a jelenlegi eszközöket egyébként is cserélte volna, így született meg az a döntés, hogy ne a hagyományos, minden játszótéren megtalálható eszközök maradjanak, hanem a környezethez és a hely sporthoz köthető jellegéhez kapcsolódóan (körtúra útvonal, kerékpáros pályák)  mozgásos játszóeszközöket helyezzenek el az erdei játszótér melletti területre. A beruházás önkormányzati önerőből valósul meg 15 millió forint értékben, idén nyáron.

 

Felújítják a pataklejárót

A Községgondnokság kivitelezésében hamarosan felújítják  a Szabadság úti patakhídnál található  lejárót, amelyről a Patak sétányra jutunk le. A közel tíz éve kiépített és kiszélesített lejárót a Pataksétány kialakításakor alakították ki.

Új helyiségekkel bővül a SZAK

A Szociális Alapszolgáltatási Központ épülete mögött új, három konténerből megépített helyiséget alakítanak ki. A beruházás során, amely 15 millió forintos önkormányzati önerőből valósul meg, az ételek kiszállításához szükséges előkészítőt alakítanak ki, miután a vírushelyzetben duplájára nőtt azok száma, akik a SZAK-tól igényelnek ebédkiszállítást.  Az így felszabadult korábbi előkészítő helyiséget az idősek napközbeni ellátását biztosító szobákhoz csatolják majd.

 

 

Atlétika pálya fejlesztése

Az atlétika pályán az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult, a rekortános távolugró pálya kialakítása után most az akadályfutáshoz szükséges vizesárkot alakítottak ki, illetve elkészült a magasugró domb telepítése is folyamatban van. A 6 millió forintos beruházásból, melynek pályázati forrása 3 millió forint volt, nem csak az egyre sikeresebb, országosan is jó eredményeket elérő atlétika-szakosztály, hanem a  helyi általános iskola testnevelés óráinak magasabb színvonalához is hozzájárul. 

Szabadság úti kerékpárút

A Cinkota irányába az M0-s feletti felüljárón megépítendő kerékpáros és gyalogos közlekedésre is alkalmas út nyomvonalát az önkormányzat egyeztette az ott élőkkel, hogy a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb kialakítás valósulhasson meg. A tervek szerint az építkezés során a vízelvezető árkok fejlesztése is megvalósul.

 

Fedett kerékpártárolót telepítenek

A HÉV-állomás rendbetétele az utolsó fázisához érkezett. Az önkormányzat önerős és a MÁV-HÉV Zrt-vel való közös beruházásból a régi, rozoga épületek elbontották, majd ezt követően a CSÖTESZ parkosítást végzett a területen, ahová fedett utasvárót is telepítettek. A mostani beruházás során fedett kerékpártárolót építenek majd, amelyet az ALMA-REND Kft.  végez 1,7 millió Ft értékben.

Megszakítás