Üdvözöljük!

Fejlesztések nyáron a nagyközségben

2022 június 13. –
Önkormányzati, települési hírek

Nyáron is tovább zajlanak a fejlesztések, így például hamarosan lezárul az M0-s és Laky bekötúút kereszteződésében megépítendő körforgalom, valaminta Laky kúriában megépítendő bölcsőde közbeszerzése is. Mindezek mellett folytatódik a Szabadság úti kerékpárút építése, valamint hamarosan megkezdődik a tanösvény kialakítása is.

Megkezdődik a bölcsődeépítés

Az önkormányzat által kiírt közbeszerzés hamarosan lezárul, így várhatóan már kora ősszel megkezdődhet az önkormányzat tulajdonában lévő Laky-kúriában kialakítandó bölcsőde megépítése, melyet a villa eredeti homlokzatának helyreállításával valósítanak meg, így megőrizve a település egyik legrégebbi és legszebb épületét.  Az önkormányzati fenntartású bölcsőde, a magánbölcsődék mellett alternatívaként szolgál majd a kisgyerekes szülők számára. Az önkormányzat a bölcsőde megépítését a korábban elnyert   100%-os támogatásból tervezte megvalósítani, azonban a napi szinten emelkedő építőanyag árak miatt  százmillió forintos nagyságrendű plusz költséget kell majd a településnek hozzáadnia saját forrásaiból. A tervek szerint az építkezés befejezését követően – hasonlóan az egészségházhoz, ide is –  szerveznek majd  lakossági bejárást.

 

Megépül a körforgalom a Laky bekötőnél

Lezárult a közbeszerzés a Laky bekötőút és M0-s szervizút közötti kereszteződésben megépítendő körforgalommal kapcsolatban. Az önkormányzat a terveket már korábban  elkészítette saját költségen. A Pest megyei pályázat által biztosított 190 millió forintból megépülő körforgalom mellett napelemes közvilágítást is tervez az önkormányzat. A munkálatok várhatóan nyár végén kezdődnek meg.

 

Építik a Szabadság úti kerékpárutat

A Cinkota irányába az M0-s feletti felüljárón megépítendő kerékpáros és gyalogos közlekedésre is alkalmas út nyomvonalát az önkormányzat egyeztette az ott élőkkel, hogy a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb kialakítás valósulhasson meg. A tervek szerint az építkezés során a vízelvezető árkok fejlesztése is megvalósul.

 

Megkezdődött a tanösvény kialakítása

A természetismereti parkban (régi Strand tér) az önkormányzat és a CSÖTESZ tanösvényt alakít ki. A tanösvényen információs és interaktív táblák ismertetik majd meg a gyerekeket Csömör vizes élőhelyeivel. Hogy az ösvény minél érdekesebb és informatívabb legyen a gyerekek számára, a helyi iskolásokat  is bevonták, így majd az ő munkáik is láthatóak lesznek a természetismereti parkban. A tanösvény várhatóan kora őszre készül el.

 

Felújították a Vörösmarty utca sarkán álló épületet

A Vörösmarty utca 2. szám alatti épületet az önkormányzat néhány éve  közösségi célú hasznosításra vásárolta meg. A településkép szempontjából is fontos, századelős épület, melyben korábban évtizedekig húsbolt, majd százforintos üzlet működött, a jelenlegi fejlesztés során alapfelújításon esett át, melynek során a tető, valamint az épület és kerítés  homlokzata újult meg.  Az önkormányzat bízik abban, hogy a Hősök terének karakterét meghatározó épület hamarosan új életre kel, és fontos része lesz a település közösségi életének. Ennek első lépéseként a Csömöri Napokon az épület kertjében művészbazár kiállítást és vásárt szerveztek.

 

Új játszóeszközök a Bulgárkertben

Új, az eddigieknél lényegesen korszerűbb, mozgásfejlesztést szolgáló eszközöket telepítenek a Bulgárkertbe idén nyáron.

 

Új helyiségekkel bővül a SZAK

A Szociális Alapszolgáltatási Központ épülete mögött új, három konténerből megépített helyiséget alakítanak ki. A beruházás során, mely 15 millió forintos önkormányzati önerőből valósul meg,  az ételek kiszállításához szükséges előkészítőt alakítanak ki, miután a vírushelyzetben duplájára nőtt azok száma, akik a SZAK-tól igényelnek ebédkiszállítást.

 

Fedett kerékpártárolók 

Utolsó fázisához érkezett a HÉV-állomás rendbetétel. A régi, rozoga épületek bontását követően  a CSÖTESZ parkosítást végzett a területen, ahova fedett utasvárót is telepítettek,  a fedett kerékpártárolók  pedig nyár végére készülnek el.

 

Sportpályák fejlesztése

Idén nyáron felújítják a szabadtéri sportközpont lelátóját, valamint a műfüves pálya körül is lesznek kisebb infrastrukturális fejlesztések.

Megszakítás